söndag, mars 27, 2022

Utställning i Högbo dag 2

Hade tänkt ta en lång sovmorgon när vi ändå var på plats och inte hade så långt att köra men vi var uppe och klara redan vid 10:30 så då var det lika bra att åka till ridhuset då jag sagt att jag kunde hjälpa till med utställningen. Först verkade det som att det rullat på bra så jag trodde vi skulle komma in i ringen tidigt. Nu visade det sig när Amerikanska Cockerspaniels skulle in att allt tvärnitade och det tog en väldigt tid. Istället för att komma in i ringen vid planerade 11:30 så fick vi komma in i ringen först närmare kl. 14. Brrrrr och drygt att fördriva tiden men samtidigt lite trevligt att träffa lite tollarfolk.

Väl inne i ringen kände jag på mig att domaren inte skulle gilla Esset nätta kropp och min känsla visade sig vara rätt. Hon fick ändå hyffsad kritik och att hon är utfälld stämmer även om hon aldrig har massor med päls som vissa andra men naken är hon verkligen inte än... 




Hur som helst så blev kritiken enligt följande:

Ironiskt eller snarare tragiskt om de nu blir som med labradorerna med vår ras att den delas upp i en nättare och en tyngre variant. Esset är på intet sett smal utan hull helt enligt sin storlek och benstomme. Nedanstående bilder är tagna för knappt 2 veckor och inte tusan är hon för smal!



När vi var färdiga i ringen gick vi och frågade om vi behövdes som hjälp någonstans eftersom jag anmält att jag kunde hjälpa till med hittills inte gjort nått. Det resulterade i att jag blev fotograf och Henke bar fram priser. Vi hjälpte sedan till med att samla ihop och lasta alla grejer och städade upp i ridhusen.

Efter en kort rastning åkte vi hem och när vi kom hem packade vi upp och gjorde middag innan vi bägge, lite trötta och frusna somnade i soffan. Efter att ha förflyttat sig till sovrummet somnade jag om direkt och sov som en stock hela natten. 

Inga kommentarer: