söndag, mars 20, 2022

Vårvärme (+16,2!!!) och fler tydliga vårtecken

 Vi var uppe tidigare idag och kom ut på promenad efter en lugn morgon och frukost vid 10:30. Idag hade den första Tussilagon slagit ut så att vi kunde dokumentera den.

När vi kom in i byn så var det enormt med fåglar på täkten mitt i byn. Massor med Svanar, lite kanadagäss och banne mig om det inte var två Tranor också. 

Efter promenaden blev det skidskytte med ett spännande upplopp där Linn Persson passerade Elvira Öberg och petade ner henne från att Vinna masstartscupen. Sååå snöpligt!

Efter detta så packade vi bilarna och åkte till biltvätten där båda bilarna fick sig en uppfräschning å de tjockaste lagret smuts tvättades bort. Innan vi var hemma så var dock ingen av bilarna skinande rena längre. Det tråkiga med att bo efter en grusväg.

Ytterligare skidskyttetävlingar när herrarna åkte och Samuelsson kom in som ensam ledare till sista skyttet. Efter tre prickfria skjutningar så sköt han 3 (!!!) bom och rasade ner till 12 plats men hamnade ändå på pallen i totala masstartscupen.

Direkt efter detta åkte jag iväg till Forsa och körde efter ytterligare en grusväg så nu är verkligen inte bilen ren längre. En bra träning med linjetag till tre målområden och enkel och dubbelmarkeringar i tuff kuperad terräng. Riktigt bra träning i huuur skönt väder som helst. Idag har det varit hela 16,2 grader i Hudiksvall och vi tränade utan jacka i skogen fram till klockan 18. Bästa tiden för hundträning när det är sådana här dagar då man dessutom slipper mygg och knott.

Vinna som visat lite låsningar i ett bakben vid två korta tillfällen i helgen fick koma ut och ta ett sök i vår träningsområde. 7 dummiesar svepta hon in hur lätt som helst.



När jag kom hem hade Henke fixat vårt värmesystem genom att installera den nya enheten som han beställde för några veckor sedan. Äntligen kan vi åter styra temperaturen i rum för rum så att vi kan få svalare i sovrummet och varmare i sällskapsutrymmena. Nu kommer jag att sova godare om natten. Sover så dåligt när det är 23 grader i rummet, jag vill ha 18-19 grader.

Till middag gjorde vi kebabpizza men när jag börjat med LCHF pizzadegen så visade det sig att mandelmjölet var slut så jag fick åka iväg och handla innan maten kunde beredas. Blev sen middag, mat till Mästarnas Mästare men sååå god och eftersom vi ätit sen lunch då gjorde det inte så mycket att det blev sen middag. Här är receptet om någon vill testa på en fullgod ersättare till vanlig pizzabotten. 

Inga kommentarer: