lördag, mars 19, 2022

Ett tydligt vårtecken

 Efter lite kaffe framför tvn och frukost så blev det en promenad i härligt vårväder. Vi gick genom byn och bort till Gryttja. Vi har några dagar spanat efter den första tussilagon som brukar komma tidigt vid vägkanten några hundra meter från vårat hus men än har vi inte lyckats hitta någon. Idag däremot hittade vi de första blåsipporna. Brukar alltid se Tussilagos några dagar före blåsipporna men i år verkar det tydligen bli tvärt om.

Vi promenerade efter skoterleden tillbaka för att inte hundarna skulle vara så skitiga när vi kom hem.

Väl hemma såg vi lite skidskytte och dessutom passade jag på att byta till vårgardiner både i tv-rummet och i köket. Skont att få bort plyschgardinerna som nästan kändes lite juliga. Även andra kuddar i soffan blev det då de andra hade vinröd plysch.

Efter en dusch så gick vi ut och jag la ett sök till tjejerna så att de skulle få jobba lite. De var verkligen suveräna idag och Esset tog in 7 dummiesar medan Vinna tog in 5 stycken. Alla 12 kom in utan problem.

När hundarna fått jobba av sig lastade vi in dem i bilen och styrde bilen in till stan.

Träffade Lasse och Birgitta, Katarina och Jonas samt Anton, Klara och Alva på Restaurang Ester där det blev en försenad födelsedagsmiddag för Birgitta och Anton på Lasses födelsedag. Således tre personer att fira.

Eftermiddag på Esters så hämtade vi hundarna och gick upp till Lasse och Birgittas lägenhet där det väntades efterrätt och några glas vin. Esset njöt till fullo av att få full uppmärksamhet hela kvällen

Vid 23-tiden skjutsade Jonas hem oss i vår bil och sedan hämtade Anton Jonas hos oss. Perfekt! Då slapp vi taxin och dessutom har vi bilen hemma när vi vaknar i morgon.

Inga kommentarer: