lördag, oktober 29, 2022

Nedmontering av hundgård och helglyx

 Sov lite halvtaskigt i natt då jag först somnade i soffan och när jag sedan flyttade till sängen så kunde jag inte riktigt somna om.  Som vanligt på helgen blir det lugnt och skönt med lite Nyhetsmorgon och kaffe innan frukost. Till frukost blev det en god smörgås med mycket pålägg innan vi gick en långpromenad genom byn i härligt höstväder. Det var riktigt varm med 12-13 grader och sol men tyvärr lite väl blåsigt. Blev några höstbilder på tjejerna och rusch på täkterna.











Tydliga rader av höstvetet som de sådde för några veckor sedan.

När vi kom tillbaka hem röjde jag ur växthuset på alla tomatplantor så nu kommer man att se belysningen i lusthuset bättre på kvällarna. 

Efter detta så tog vi släpvagn och grejer med oss och begav oss till jobbet. Eftersom vi ska byta arbetsplats i mars så tänkte jag att hundgården och hundhuset måste monteras ner och tas bort innan snön kommer. Det tog precis 2 timmar att montera ner allt och ta bort alla skruvar men nu är allt hemma. Maggan hade flaggat för att sonen eventuellt behövde ett hundhus och eftersom vi har en isolerad lekstuga hemma så ska vi ändå sälja hundhuset som vi hade på jobbet. Genom att hon köpte det så slapp vi åka en sväng extra och få hem det. Eftersom det är så tungt att lasta så behöver man vara 4 personer men nu slapp vi den biten å så kunde de åka och hämta huset direkt på jobbet. Perfekt!!!

Väl hemma igen så blev det lite korv med bröd till lunch och sedan en kortare promenad med tjejerna å då blev det också 4 liter kantareller som följde med hem. Som att vi behöver mera svamp???

Efter en sån här flitig dag så kan man behöva lyxa till det när man väl slår sig ner inomhus igen...


Senare på kvällen gjorde vi lite avokado och råkor till förrätt. När förrätten var intagen gick vi ut och badade i baljan vilket vi inte gjort på länge. Härligt att mjuka upp kroppen efter slitgörat...

Till middag blev det sedan grillat med potatisgratäng. Förutom att se Så mycket bättre så såg vi också den nya Top Gun filmen som var riktigt bra trots att det var en uppföljare av en 20 år gammal "kultfilm". Tyvärr slog huvudvärken till för min del så den sista halvtimmen av filmen fick vänta tills i morgon.

Inga kommentarer: