söndag, oktober 30, 2022

Utedag i finväder

 Idag hade jag tänkt att vi skulle åka ut på Hölick då det skulle vara fint väder men samtidigt hade vi en del grejer som vi skulle behöva fixa hemma så vi beslutade oss för att börja med det.

Efter en lugn morgon och lyxig frukost så var vi ute redan vid 10-tiden eftersom vi var uppe tidigt eftersom klockan ställdes om till vintertid i natt. Jag tog med tjejerna på en lång skogspromenad bort till Lingarö och den tjärn där vi brukar träna. Var så himla härligt att promenera i fint väder och även om termometern inte visade lika många grader idag som igår så var det till skillnad från i går helt vindstilla så det kändes så lugnt i skogen.

Så här såg det ut när jag passerade nere vid Vibosjön.

Väl Hemma så hade Henke klyft den sista kapade veden och höll på att bygga ett litet vedförråd uppe på kullen där vi har vår eldstad. Jag fixade vinrankan i lusthuset. Vintrade elanslutningar och fixade julbelysningen i trädet så det är OK när det är dags att tända den. Veden som Henke kapat till staplades i vedförrådet så nu saknas bara en litet tak så är det klart.

Per Tenne och Ann-Britt kom förbi och stannade till en stund så vi fick lite vila men då det blir mörkt så tidigt nu för tiden så ville vi inte gå in och avbryta arbetet allt för mycket. 

När allt arbete på gården var färdigt så gjorde vi en kolbullesmet och gick ner till sjön för att äta lunch. Det var väldigt varmt och härligt att sitta där nere i solen och äta.


När vi kom hem igen hade klockan passerat 15:30 så vi slog oss ner i soffan och vilade en stund

Till middag lagade vi Fat Head pizza med kebab. Mums! För den som är intresserad så finns receptet här: https://www.56kilo.se/fat-head-pizza-kebabpizza/

På kvällen blev det telefon och Tunna Blå Linjen.

Inga kommentarer: