lördag, augusti 31, 2024

Resa till Östersund och start på tollingjaktprov

 Uppstigning vid 06:30 för frukost och rastning av Esset innan avresa mot Brunflo. I helgen kommer det åter igen att bli start på tollingjaktprov i dagarna två. Eftersom det var tre klasser och totalt 12 hundar till start och Esset skulle gå in som absolut sista hund så kunde vi åka upp samma dag. Det tar faktiskt inte mera än drygt 3 timmar att köra upp till Östersund från Hudiksvall.

Vi kom iväg vid 8-tiden helt enligt plan och anlände till provplatsen strax efter klockan 11. Då hade de 2 nybörjarhundarna gått och när vi anlände hade precis andra öppenklasshunden startat. Vi var således ute i god tid. 

Vi reagerade direkt när vi kom till parkeringen att det var väldigt höga smällar från bössan. Har aldrig hört så höga smällar från en bössa och då tränar vi ändå vid älgskyttebanan där de skjuter med älgstudsare. Vet inte vad det var för skott men det var i alla fall ett hagelbössa.

Hur som helst så blev det en lång väntan. De flyttade nätet för varje klass och la om provet så det tog lite tid. Dessutom är det första gången som de arrangerar prov i Östersund hela arrangörsstaben var nya men de hade verkligen lagt upp kluriga och utmanande prov.

När de bröt för lunch innan elitklass skulle börja så gick vi en 3 km promenad med Esset för att hon skulle få springa av sig och vi skulle få upp värmen. Det var strax över 10 grader och dessutom väldigt blåsigt så man blev kall när man stod still på den blöta myren.

Jag hann se alla elithundar så när som det sista för hunden före Esset innan det var dags för oss. Då hade en hund gjort ett fantastiskt arbete och nog belönats med ett excellent men övriga hundar hade nollat av olika anledningar.

Esset gjorde en lugn och fin ansmygning till första nätet. Har var hon också helt tyst i passiviteten. Man ställde sedan upp och det sköts två skott man det föll bara ett vilt på vatten. Det andra var en dirigering till andra sidan vattnet som skulle tas in först. Esset hade inga problem att stå emot "störningsmarkeringen" däremot tyckte hon vattenvegetationen var lite jobbigt. Förutom näckrosor som hon är van så var det också några ringlande blad i vattnet den första biten av dirigeringen. Det tyckte hon var lite jobbigt att simma igenom så jag fick skicka om henne två gången men då kom hon igenom och simmade rakt ut. Väl uppe på andra sidan fick jag också dirigera henne lite till vänster.

När den var inne så skickade jag på markeringen. Tog land ut och sen fick jag stötta henne lite för att hon skulle gå ner i vattnet på andra sidan men hon hade koll att den låg ute på vattnet men hon såg den ju inte.

Efter detta blev det en ny ansmygning till nästa nät. Ny tolling och nu kom nått litet gnäll i passiviteten. Under tollingen vid detta nät sköts det och kastades en enkelmarkering på vatten. Esset stannade fint och markerade. När jag gick ut till henne släppte hon tollingföremålet och jag skickade henne. Den markeringen hämtade hon utan problem.

På söket så kom hon fram till gåsen först. Hon nosade och det kändes som att hon skulle gå ifrån den så jag sa JJJA! Då tog hon den kom kom med den ändå in utan omtag.

Efter detta tog hon in två änder innan man vände vi upp mot vattnet för att dubbelmarkering som hon löste bra. Fortsatte med söket där hon tog in ytterligare tre änder innan provet var slut. Duktiga duktiga Esset!!! Ett pris men att hon inte tog gåsen spontant, att jag fick skicka om henne på vattendirigeringen samt att jag stöttade henne lite på någon markering gjorde att vi fick ett Good vilket jag är jättenöjd med. Det var bara en till elithund som gick till pris och den fick ett Excellent.



När provet var slut och prisutdelningen varit så åkte vi direkt ut på Frösön och checkade in på hotellet. Klockan hade då hunnit bli efter 18. Vi fick bord på restaurangen klockan 19 så vi hann landa på rummet och de Esset mat samt fräscha upp oss lite och ta ett glas bubbel innan vi gick till middagen. Tanken var att middagen skulle vara ett litet firande av vår 20 åriga bröllopsdag som var förra veckan när jag var uppe i Piteå.

Det blev Gin-soure för Henke och ett glas bubbel för mig innan förrätten som bestod av en skagenröra med pepparrot och syltad rödlök på grovt jämtländskt bröd.


Till varmrätt blev det Grillat Hjortinnanlår med Kronärtskocka, spetskål, svampkräm, svensk färskpotatis och, smörad karljohansvampsky. Till detta blev det ett gott rödvin.

Jag tog kaffe och tre tryfflar till efterrätt medan Henke tog en whiskey -Highcoast Timmer

För att Esset inte skulle behöva vara ensam så tog vi ett glas i Lobbyn som avslutning. Där kunde man ha med sig hunden och njuta framför "brasan". Tyvärr hann vi inte med något Spa som var tanken. Middagen avslutade vi strax efter klockan 21 och Spa:t stängde klockan 22 så det var ingen vits.

fredag, augusti 30, 2024

Uppladdning för helgen

 På förmiddagen var jag på plats på jobbet för att skriva lite inspektionsrapporter från veckans inspektionsrunda i småbåtshamnar. På eftermiddagen åkte jag dock hem till Esset. Tog en lunchpromenad till Nordenholm kvarn och satt sedan och jobbade hemma på eftermiddagen fram till dess att Henke kom hem klockan 15:30.

Blev en promenad genom byn och sen packade vi inför morgondagens resa upp till Östersund.

Till middag blev det Lövbiff med pepparrot och pommes och ett glas rött men eftersom både jag och Henke var rätt så trötta så blev det en hyffsad tidig sänggång vid 23-tiden. I morgon kommer klockan att ringa 06:30 trots att det är söndag.

torsdag, augusti 29, 2024

Veckans sista löprunda

 Idag fanns det en hel del skrivjobb att ta tag i samt mätning av radon där jag nu kunde konstatera att det inte var några problem med mätaren. Det betyder att jag även kommer att ha en del ringjobb att ta tag i framöver.

Strax efter klockan 12 åkte jag hem och tog med Esset på veckans 3e och sista löprunda. Blev ännu en 5 km runda så i veckan har det blivit drygt 1,4 mil. 💪

Mat och sedan jobb fram till fikat då jag istället tog en dusch eftersom jag satt hemma och jobbade.

Avslutade arbetet klockan 16:15 då det var dags att åka tillbaka till stan. Henke, som varit till Falun idag skjutsade ner mig. 

Vi var några stycken som träffades på Schweizerian och tog ett glas vin innan vi gick vidare till Magasinet där Fackförbundet Vision hade möte och bjöd på middag. Blev en trevlig AW som avslutades strax före klockan 20.

Rejält trött på kvällen så när vi skulle se lite Paralympics så somnade jag istället.

Bjuder på en bild på en av mina fina Dahlior

onsdag, augusti 28, 2024

Inspektionsdag

 Idag var det fokus på inspektioner. Förberedde mig lite på morgonen innan och sedan åkta jag iväg strax efter klockan 8. Började med småbåtshamnar på förmiddagen och började längst bort genom att åka ut till Långvind och Saltpannan. 

Efter den inspektionen åkte jag och kollade en annan mindre hamn i långvind men den var som jag trodde så liten att den inte var aktuell för någon särskilt tillsyn men passade på att ta min macka där då vädret var härligt och vattnet lugnt. Det är fint i Långvinds gamla bruksmiljö.



Passade på att följa upp ett klagomålsärende i Njutånger innan det blev en inspektion i Njutånger hamn och en snabb koll i ytterligare en hamn i Njutånger.

Avslutade förmiddagens inspektioner med de båda hamnarna i Iggesund. Den ena var så väl tillbommad att jag inte kom in innanför staketet medan det fanns folk i den andra så där kunde jag gå omkring och titta närmare på området och de faciliteter som fanns där.

Efter detta var det hög tid för lunch så jag åkte hem och gick en promenad med Esset ner till Nordenholm kvarn där det fortfarande fanns gott hallon att smaska på.

Efter lunch väntade inspektion på ett företag så jag kom tillbaka till kontoret igen lagom till fikat vid 14:45.

Efter jobbet blev det en sista bära gås träning innan gåsen kasserades då den inte längre luktade så fräscht. En promenad genom byn blev det också innan middagen och slapp i soffan.

tisdag, augusti 27, 2024

Möte med fotograf vid en tjärn

 På plats på jobbet och Henke åkte hem till Esset så det blev kort lunch trots att jag promenerade till Apoteket en snabbis för att köpa Magnesium.

Efter jobbet var det tänkt att jag skulle åka till Iggesund och träna med Zenitha men då hennes hundar satt i sin kosttillskott och inte mådde så bra så åkte jag istället till Lingarötjärnen och tränade på egen hand. Först blev det dock en promenad hemma i byn medan Henke drog iväg på en löprunda. 

Körde dubbelmarkeringar i vatten samt vattendirigeringar varvat med lite gåsapportering. Började dock med ansmygning och passivitet. När jag precis var färdig med den biten kom det folk. Det visades sig vara Fotograf Philippe Rendu. Han har i år en utmaning där han på sin facebook ska lägga ut en bild om dagen. https://www.facebook.com/share/p/3H4ti36W1fKbjRq9/?mibextid=WC7FNe

Idag, på dag 240 blev det jag och Esset 😍


Träningen i övrigt gick väldigt fint!


När jag kom hem så kom jag hem betydligt tidigare än jag gjort om jag åkt till Iggesund och tränat så därför bytte jag om och tog med Esset på en 4 km löprunda. Bästa tiden hittills i år 👍

Efter den blev det renskav och ris till middag innan jag mer eller mindre däckade i soffan framför tvn.

måndag, augusti 26, 2024

Tillbaka till arbetet igen...

 Så var man tillbaka till vardagen igen men det har varit skönt att vara ledig och trevligt att vara i Piteå och fantastiskt roligt att det gick så bra på proven i helgen. Men nu väntar jobb i en vecka innan det är dags för nästa tripp.... Kul att ha nått att se fram emot, då går tiden fortare.

Jobbade på som vanligt idag och var hem till Esset på lunchen och gick en promenad. 

Efter jobbet blev det en 5 km löprunda, lite bära gås träning när de ändå var tinade, en dusch och uppsättning av en skylt vid grinden mellan garaget och huset.

Henke fixade middag som blev kycklinglårfilé och spagetti. Mumsigt värre!

På kvällen bokade vi hotell i Östersund så vi firar vår 20 åriga bröllopsdag lite i efterskott till helgen. Vi kommer att bo ute på Frösön på Frösö Park Hotell som ju även har spa så det kanske blir lite sånt också...😉

söndag, augusti 25, 2024

Tollingjaktprov Umeå, dag 2

Somnade tidigt och sov länge, nästan till 8:30. Såg lite nyhetsmorgon och gav Esset mat samt packade ihop mina grejor. Gick sedan en promenad med Esset innan jag gick och åt frukost.

Vid 10-tiden åkte jag ut till provplatsen. Det var ett riktigt skitväder idag med spöregn och mycket stark blåst.

Såg någon nybörjarklass hund men tog sedan med Esset på en promenad när det var lite mera stilla regn. Även idag promenerade jag ca 3 km för att hon skulle få springa av sig ordentligt. Även idag startade jag sist och då spöregnade det igen.

Ansmygningen gick bra och hon var tyst. Kom nått litet pip precis när hon la sig vid gömslet men sen var hon tyst hela tiden.  Tollade fint och markerade fint. Idag hamnade bägge markeringarna på land på andra sidan ett vatten. En lösning eftersom änderna annars drivit iväg/iland. Betydligt längre markeringar idag men hon löste dem helt självständigt. 

Dirigeringen idag var också längre och gick jämns med land. Jag fick lätt ut henne på vattnet men när hon simmade efter land så gick hon till sist upp efter halva sträckan. Testade att skicka om men med samma resultat så då tänkte jag att hon får ta halva sträckan på land. När hon klev upp så skickade jag henne på ett ut och då sprang hon efter kanten och sedan ut på udden till den plats hon skulle.

Efter detta väntade ett sök. Där sökte hon stort och snabbt. När hon hittade gåsen tog hon den och kom emot mig, la ner den och tog bättre grepp och fortsatte mot mig men ca 10 m från mig så la hon åter igen ner den och då tyckte hon nog att jag kunde ta den själv. Manade på hemma och då tog hon den och kom hela vägen in. Resten av söket kom in fint.

Inte lika bra arbete idag men det räckte till ett Very Good vilket jag är jättenöjd med! Alla vilt i hand idag och tyst hela provet. Duktiga duktiga Esset! 💖💖💖





Extremt blöt så bytte om efter provet och hälften av alla grejer i bilen var blöta. Då var det dags att styra hemåt.

Stannade till i Övik och tankade och köpte mat på Max men åt i bilen och fortsatte att köra. Kom hem till Hudik vid 19:30-tiden.

Packade ur bilen och hängde kläder på tork och packade upp det jag haft med mig samt frös in gässen igen som jag fick med mig efter provet.

Ett glas vin och lite slapp i soffan sen var det godnatt vid 23-tiden. Nu väntar åter en hel arbetsvecka...

lördag, augusti 24, 2024

Tollingjaktprov i Umeå, dag 1

 Idag var det åter dags att starta på prov. Vid förra starten, på tollarspecialen, var Esset enormt het efter att ha varit sjuk i Hypothyrios så det slutade med ett Not sufficient. Hoppades att hon lugnat sig något tills nu. Vet att hon kan arbetet men samtidigt vet jag också att det finns några grejer som skulle kunna inträffa som skulle dra ner priset.

Jag åkte från Piteå vid 8:30 och anlände till provet vid 10:30. Höll på att begå ett stort misstag när jag stannade en bit från provet för att kissa. Lät bilen stå på under tiden och råkade när jag hoppade in i bilen trycka på startknappen vilket resulterade i att jag slog av bilen. Onödigt tänkte jag å tryckte på knappen igen. Ingen nyckel i bilen. Bilen går inte att starta. Vilken tur att jag slog av bilen. Det visades sig nämligen att jag tappat bilnyckeln när jag gick ut. Hade jag åkte iväg och stannat vid provplatsen hade jag ju inte märkt att nyckeln var borta förrän det varit dags att åka hem. Då hade jag nog inte tänkt på att nyckeln tappades där jag stannade och kissade utan hade säkert sökt på hela provområdet och efter vägen som jag tagit en 3 km promenad efter. Usch vad besvärligt det hade blivit!!!

Före provet gick jag som sagt en tre kilometers promenad och hamnade i en gammal bruksmiljö.


Hur som helst så startade jag som sista hund. Esset var het men tyst under ansmygningen. Under passiviteten kom lite pip däremot men inte jättemycket och hon hölls sig fint på plats. Markerade de båda dubbemarkeringarna och hämtade dem utan hjälp. Skickade sen på en landdirigering över det sökområde som nybörjarhundarna haft. Fick henne snabbt till rätt område men hon kom fel i vint och började söka sig därifrån. Blåste stopp och skickade henne till platsen igen och då hittade hon direkt anden och levererade den. 

Efter detta blev det ett sök. Hon hämtade in två änder men på vägen in med den sista passerade hon gåsen och saktade in. Jag kallade in henna och hon fortsatte men då kom ett skott och anden spottades ut. Tog sedan upp den och levererade in den. Skottet var för en vattendirigering som hon tog på ett kommando och sedan var det dags att skicka på söket igen. Då skickade jag henne mot gåsen som hon snabbt levererade in och sedan hämtade hon ytterligare två änder innan provet var slut.

Jag var jättenöjd med Essets jobb och det visades sig att det belönades med ett excellent. Hurra!!!




Efter provet åkte jag in till Umeå och checkade in på hotellet och tog sedan en promenad vid Umeå Arena och närområdet på Haga.

Vid 17-tiden promenerade jag bort till en Pizzeria och köpte en hämtpizza som jag sedan åt på rummet tillsammans med Esset. 

Både jag och Esset var trötta på kvällen, såg lite tv men somnade vid 22:30-tiden.

fredag, augusti 23, 2024

Gravbesök och renskavsmiddag

 Lugn morgon och en kortare promenad med Esset före frukost men sen var både jag och mamma trötta så vi halvsov en stund. Efter vår vila så tog vi en promenad och idag gick vi till kyrkogården för att se om pappas plakett kommit upp å det hade den. Vi såg också ungefär vart askan grävts ner. Känns overkligt att läsa sin pappas namn så där på en skylt eller gravsten...

När vi ändå var på kyrkogården letade vi upp mammas farfar genom att skanna en QR-kod så att man kunde söka upp var på kyrkogården personen låg. Praktiskt!

När vi kom hem tog vi bilen och åkte till kyrkogården i Norrfjärden och tittade på farmor och farfars grav som nu sköts om av kyrkan vilket är smidigt då mamma inte vill köra ut på motorvägen.

På vägen hem stannade vi till och bytte batteri på mammas klockan samt handlade lite.

En promenad med Esset innan vi började med maten som idag blev Renskav och potatismos. Precis när vi var färdiga kom Thomas från jobbet. Käkade mat och åt tårta till efterrätt. Denna lilla oas hittade jag några kvarter från mammas lägenhet.

Ännu en promenad med Esset innan sänggång. Idag kom vi faktiskt i säng redan före midnatt. I morgon väntar tidig morgon då jag ska köra ner till Umeå.

torsdag, augusti 22, 2024

Löprunda, shoppingrunda och skaldjurstema

 Även idag sovmorgon efter vårt nattsuddande och idag hade jag ingen jobb att utföra eller tid att förhålla mig till.

Efter frukost tå tog jag med Esset och gav mig ut på en löprunda. Sprang till Svartudden, fortsatte sedan via skolvägen till Strömnäs. Upp förbi skolan, över bron tillbaka till stan och där vek jag ner genom parken och sprang längst med vattnet förbi hamnen och tillbaka mot lägenheten. Avslutade med en liten promenad för att få ner flåset och svettningen.

Efter en dusch så åkte jag och mamma ner på stan. Blev lite klädshopping och en skylt till grinden. Vi avslutade med att köpa med oss räksmörgåsar och åkte till Amanda och Johan och hälsa på och fika. Amanda var inte så pigg efter ryggmärgsprovtagning tidigare i veckan men orkade i alla fall sitta uppe och fika med oss nån timma.

När vi kom tillbaka till lägenheten gick jag en promenad med Esset och sedan blev det kräftor och västerbottenpaj till middag idag.

Till efterrätt åt vi Napoleonbakelse och kaffe.

När vi senare på kvällen började bli lite sugen på nått. Man blir inte så mätt på kräftor och dessutom åt vi ganska tidigt så blev det "Vickning" och inte vad som helst. En löjromstoast och ett glas bubbel! Mums!!!

Ikväll kom vi i säng något tidigare än tidigare... 😂

onsdag, augusti 21, 2024

Bouppteckning och restaurangbesök

 Blev lite sovmorgon efter gårdagens nattsudd så jag steg upp klockan 09:00. Drack lite kaffe, rastade Esset och åt sedan frukost innan jag kopplade upp mig till ett möte på Teams mellan 10-12. 

Efter mötet gick jag och mamma ut en lite längre promenad med Esset. 

Klockan 14 åkte vi sedan ner på banken för bouppteckning. När den var klar bestämde vi oss för att testa den nya grekiska restaurangen som öppnat på torget så jag, mamma och Thomas käkade middag där. Blev greksallad till förrätt och grillspett till varmrätt. 

När vi var mätte och belåtna promenerade vi hem till lägenheten och drack kaffe och åt efterrätt men först gick jag en liten promenad med Esset.

Satt och pratade en stund och sedan åkte Thomas hem då han skulle jobba i morgon. Jag och mamma blev däremot sittandes till närmare kl. 3 även i kväll. Som vanligt avslutades kvällen/natten med en kort promenad innan sänggång.

tisdag, augusti 20, 2024

En lång och effektiv dag med resa

Klockan ringde som vanligt 05:55 och jag var på jobbet 06:30. Jobbade på plats på förmiddagen och åkte sedan hem till Esset på lunch. Då blev det en löprunda på 4 km innan jag genomförde de sista arbetstimmarna hemifrån. 

Strax efter klockan 16 blev det en kortare rastningspromenad före avgång. Då hade Esset varit ute på gården stora delar av eftermiddagen. 

Körde upp till Övik där jag tog en Drive-true på Max i Övik och fortsatte min resa upp till Umeå. Där blev det ett stopp för att leverera gäss till jaktprovet som ska vara i helgen. Resan fortsatte sedan upp till Piteå dit jag anlände strax före klockan 23.

Bar upp alla grejer till lägenheten och gick sedan en promenad med Esset innan hon fick sin kvällsmat.

Jag och mamma tog ett glas vin och en laxsmörgås och satt och pratade. Vips upptäckte vi att klockan blivit 02:40 så då blev det en kort rastning med Esset innan sänggång klockan  03:00. Jösses! Då hade jag varit vaken 21 timmar i sträck å bara de sista timmarna i soffans lugna vrå.

måndag, augusti 19, 2024

Kortvecka och böter

 Inledde arbetsveckan med att vara på jobbet hela dagen då Henke åkte hem till Esset. Man blir ju glad när en kollega vars fru arbetar med blommor och på fritiden odlar blommor, kommer med denna bukett som nu pryder ett bord på jobbet.

Fint väder gjorde att man kunde sitta och käka lunch uppe på takterrassen och sen tog jag och Kenneth en promenad förbi hamnen och Strandpiren. Henkes hundlunch blev däremot en dyr historia då han åkte för fortkörning på vägen tillbaka till jobbet, 2800kr fattigare blir man då....

Efter jobbet rotade jag i viltfrysen efter gäss och sen tog jag med Esset på en 5km löprunda som kändes riktigt bra. Tror faktiskt Esset var mera tagen än mig.

Lägga fram och packa hann jag med innan det var dags att slappa lite framför tvn innan det var tack och god natt för idag.

söndag, augusti 18, 2024

Effektivitet på alla plan....

 Lugn morgon men när sedan Henke skulle gå ut och klippa så tog jag med Esset på en runda mot skjutbanan. Sprang genom skogen men där fick jag gå vissa sträckor då det var så högt gräs med brännässlor som brände mig både på låren och runt vristerna.

När jag kommit ut och passerad Rogstavägen så blev det grusväg uppför mot skjutbanan. Sprang uppför men gick också vissa kortare sträckor på flacken. Väl uppe vid skjutbanan vilade jag lite och tittade på lerduveskytte. Riktigt duktiga och dessutom lite skotträning för Esset som inte sett när de skjuter lerduvor tidigare.

Sprang efter detta vidare genom skogen och ner till Lunkarbo där Esset fick hoppa från bryggan och dricka lite och jag i alla fall kunde svalka ansiktet. 

Joggade vidare och kom hem efter en runda på totalt 7,6 km Wow!!!

Lite kort vila och drack vatten innan jag tog fram dammsugaren och dammsög huset. När jag ändå var igång blev det även torkning av golv.

Klockan 14:30 åkte jag till Kaffebönan och tränade med Zenita och Gunilla. dirigeringar på längre avstånd och lite svåra igångar idag. 


På vägen hem fick jag ett infall och åkte och tvättade bilen. Vilken effektiv dag!

Eftersom vi hade kvar löjrom så blev det även idag en förrätt med Löjromstoast. Mums!

Kvällen spenderades med Brittiska krim-serier.

lördag, augusti 17, 2024

Stadsdag

 Blev lite seg morgon med Nyhetsmorgon och sedan frukost. Både jag och Henke duschade innan vi tog en promenad med Esset genom byn. Riktigt varmt ute idag så när vi bestämde oss för att åka ner på stan så fick Esset stanna hemma istället för att åka med i bilen. 

Blev lite shopping i form av en klänning, en kjol och en skärp. Åkte också en sväng till Medskog men där blev det inga inköp utan avslutade istället stadsturen genom att åka till Forsa och Hennings Verande och käka lunch.

Väl hemma slappade vi en stund sen blev det en promenad till Nordenholm och Drevisfjärden där Esset fick bada lite innan vi promenerade hemåt.

Till veckan har vi får bröllopsdag men då kommer jag att vara i Piteå. I helgen kommer jag att vara i Umeå och sen kommer jag mest troligt att vara borta även helgen där på så för att fira i alla fall lite så tog vi fram en burk löjrom. Gjorde rårakor och åt rårakor med löjrom, rödlök och cremfraisch till förrätt. Självklart vill man ha ett glas bubbel till så god mat.


Middagen i övrigt bestod av Grillad och Smached potatoes.

fredag, augusti 16, 2024

I mål....

 Tjoho! Första veckan avklarad. Avslutade med inspektion på Camping, hamn och båttakplats på förmiddagen så det blev en sen lunch. Jag var på jobbet 06:30 och kom inte hem på lunch förrän 13:15.  På lunchen gick jag och Esset ner till Nordenholms kvarn och käkade lite hallon och konstaterade samtidigt att är bron helt färdig. Blev riktigt fin!

När Henke kom hem tog vi en en promenad uppe vid skjutbanan och promenerade till mina nyuppfunna träningstjärnar. Där blev det ansmygning, tolling och passivitet och sedan dubbelmarkeringar över vatten i bägge tjärnarna. Hon är så duktig min lillstumpa.

Till middag lagade vi Ceasarsallad men först gjorde vi en läskande Mojito av de sista myntabladen som fanns kvar.

Trött efter arbetsveckan så somnade en stund i soffan vilket resulterade i att jag inte var så trött när klockan var efter 1 och det verkligen var dags att sova.

torsdag, augusti 15, 2024

Träning vid Lingarötjärnen

 Idag var jag på jobbet på förmiddagen och passade då på att åka en runda för att följa upp några ärenden sedan före sommaren. 

Vid lunch åkte jag hem till Esset och tog då en kortare löprunda, våran normala eftermiddagspromenad genom byn och sedan satt jag hemma och jobbade de sista arbetstimmarna för dagen.

På kvällen gick jag en kort promenad och sedan åkte jag till Lingarötjärnen för att träna med Zenitha. Blev ansmygning och passivitet vid tolling och sedan dirigering och dubbelmarkeringar och Esset är verkligen tillbaka om än någon hetare än tidigare. Hon är dock jätteduktig på jobben.

När jag kom hem hade Henke rensat alla våra gula kantereller så det är klart. Den här laddningen torkades.

Till middag lagade vi Morotssoppa och vitlöksbröd.

onsdag, augusti 14, 2024

Halvtid

 Så har vi kommit halvvägs in i den första hela arbetsveckan och jag måste säga att det i alla fall är skönt att man inte var överhopad av jobb när man kom tillbaka utan att jag faktiskt får en chans att komma ikapp med det som jag inte hann i våras. Snart drar höstens alla projekt igång och då blir det såklart full huggning och dessutom under en period utan ledigheter.

Idag åkte Henke hem på lunch så jag var kvar på jobbet hela dan. Käkade lunch uppe på takterassen i solen och gick sedan en sväng för att se Hudiksvalls nya Pop-up park som man anlagt på den obyggda tomten nere på kattvikskajen.

Efter jobbet tog jag en löprunda med Esset på totalt 6 km medan Henke åkte och handlade och röjde slänterna inne på gården. 

Gick tung men huvudsaken att det blir gjort... Nu har jag genomfört mina två rundor denna veckan och faktiskt kommit upp över 1 mil som egentligen är mitt nästa etappmål, att jag ska springa minst 1 mil i veckan fördelade på 2-3 rundor. 5,5+6 =11,5km har det blivit denna veckan.

Blev en enkel middag med grillade kycklingfiléer och coleslaw-sallad idag.

tisdag, augusti 13, 2024

Omställning

 Nu känns det att man börjat jobba och gjort det några dagar för usch så trött jag är när det är dags att stiga upp. Kroppen börjar streta emot att åter igen stiga upp tidigt. Under semestern har kroppen ställt om sig till att istället stiga upp vid 8-9 tiden och nu ringer klockan istället 05:55.... Det går däremot bra att jobba och då känner jag mig inte särskilt trött.

Satt inne på kontoret på förmiddagen och åkte sedan hem och gick en skogspromenad med Esset och åt lunch. På vägen tillbaka till jobbet blev det uppföljning av ett ärende som jag kunde avsluta. 

På eftermiddagsfikat gick vi på Kattvikskajens Schweizeri och köpte Gelato som vi åt i solen uppe på takterassen.

Efter jobbet fick jag rapport om att en nu kull Vildänder fötts. En liten fin familj vilar nu ut i valplådan.

Kvällens eftermiddagspromenad gick i skogen och runt sjön Talgen. En promenad på 5,5 km.

Till middag lagade vi sedan Västerbottenlax vilket var länge sedan vi åt senast.

måndag, augusti 12, 2024

Första hela arbetsveckan efter semestern

 Så kastare vi oss in i den första hela arbetsveckan efter semestern. Konstaterar att det kommer att bli väldigt många hela arbetsveckor i höst och man inte tar ledigt någon dag här och där vill säga... Man pratar ju om oxveckor och nu väntar 19 oxveckor i följd... Phust! Kan man ju inte ens tänka för då ger man ju upp... Nä lite ledigt måste jag allt ta i höst....

Hur som helst så började veckan som förväntat. Allt fler börjar komma tillbaka efter semestern så när denna veckan är över så är vi nog full styrka igen.

Gick en promenad med Esset på lunchen och gick då ner till Nordenholmskvarn och konstaterade att man nu håller på att bygga en ny bro över ån. 


Passade också på att käka lite hallon när jag var i området 😘. Vet inte vem som åt mest, jag eller Esset? 😂😂😂

Efter jobbet stannade jag till och köpte lite nya växter för att ha vid altanen vilka jag planterade direkt jag kom hem. Efter detta bytte vi om och jag och Henke tog en löprunda med Esset genom byn. Blev 5,5 km för min del och lite kortare för Henke som stannade nere vid båten för att ösa ur den.

Till middag grillade vi kyckling och sen slappade vi framför tvn tills det var sängdags.

söndag, augusti 11, 2024

Kantareller och rensning av hänrännor

 Hade en riktig skitnatt då jag vaknade vid 01:30-tiden och mådde riktigt dåligt. Huvudvärk och illamående så pass att jag var upp och kräktes. Tror dock att det var huvudvärken som gav illamåendet men vet inte. När jag vaknade på morgonen kändes dock allt bra igen.

Blev en promenad runt sjön och genom byn  samt lite kantarelleplock på hemmaplan på förmiddagen och sen gjorde jag slag i sak och rensade alla hängrännor samt tog bort motta från ett tag där vi inte tyckte att det var så mycket men där jag ändå kände att det kunde vara bra att rensa innan det blev mycket. 

Blåsigt och lite höstlikt väder hade det slagit om till. Fixade lite med husvagnen men sen blev det lite vila på eftermiddagen då jag inte sovit så bra i natt. 

På eftermiddagen åkte vi upp till skjutbanan och promenerade och plockade ytterligare lite kantareller så nu har vi en del som måste rensas.  Bild från gårdagens arbete...

Blev också lite viltträning idag också. Kråka gick bra men råkan var äcklig och inte bara som art utan nu var den verkligen äcklig så den sparar vi inte på. Lite mera bäraträning med gåsen men den kanadagåsen var inte något så några riktigt bra grepp fick i inte till.

Till middag åt vi taco och sen såg vi avslutningen på OS men då det var så långdraget så gick jag och la mig och såg serien Human Error på tv4 play istället. Som vanligt när jag börjar se en serie så blir det att jag ser den i sträck så jag såg avsnitt tre till fem igår fram till 01:45. Dumt men har så svårt att slutat titta när jag ser nått bra.

lördag, augusti 10, 2024

Avslutat arbete och bra timing

 Idag blev det en lugn morgon med lite OS innan vi tog en promenad där vi gick ut i skogen och plockade kantareller. Regnet hängde i luften men det kom inget. När vi kom tillbaka hem så satte vi igång med plattjobb så nu har vi gjort den sista raden samt entrén så det är helt färdigt. Får kanske sopa lite sand ett tag då den sista raden har grövre långsmala plattor där det behövs lite mera fyllning mellan men det är ju inte så betungande.

Åkte sedan iväg med återvinningen samt stannade till på Kjelles och köpte en blomma till en av lådorna vid entrén. Tyvärr fanns den inte kvar blomman jag tänkte ersätta så det blev en bollkrysantimum istället. När vi var iväg mullrade det ordentlig och blixtrade lite men det kom nästan inge regn.

När vi kom hem rensade Henke svamp medan jag gick och körde lite vilt med Esset nere vid sjön. Det var länge sedan jag körde med kråkfågler och kanin så det blev lite sånt idag. Kaninen gick bra men råkan var ingen höjdare så den ville hon ogärna ta. Har också tinat en kanadagås men oj vad stor den är. Hon kan verkligen inte få ett grepp om den.

Slappade en stund och somnade i soffan men tog oss i kragen och gick en promenad genom byn. Nu drog det ihop sig igen med mörka moln på himlen. Trodde att det skulle åska men det kom bara regn denna gången. Vi klarade oss precis från att få regnet på promenaden.





På kvällen blev det grillat och tv-titt med framförallt OS avslutande tävlingar.