torsdag, augusti 01, 2024

Koll på öppenklass och elitklassproven

 Uppstigning tidigt för frukost och lite kort rastning av Esset innan vi styrde bilen ut mot området där jaktproven skulle vara. Vi började med att stanna till vid ökl-rutan för att se Asterix, Fräsi, Hero och Pandora. Asterix gjorde ett helt fantastiskt prov på alla punkter. Tyvärr la han ner ett par vilt vilket resulterade i ett VG trots att arbetet i sig var excellent! Vet precis hur det känndes för Karin då jag själv varit med om precis detsamma.

Efter det startade Fräsi. Bra tolling men när det var dags för markeringarna på vatten såg man problem med igångar men hon löste det. När det sedan var dags för vattendirigeringen var problemet tydligt att Fräsi hade svårt att ta sig i vattnet. Väl i vattnet var hon helt trygg så det är precis det som kullen har brister i. Hon genomförde dock efter mycket påtryckning dirigeringen och sedan gjorde hon ett fint sök och en fin avslutande landmarkering vilket belönades med ett good.

Efter detta såg vi även Asterix bror Hero och Anna Gustavssons Pandora. Pandora genomförde hela provet bra men lite seg i tollingen och på söket men inget som drog ner på priset utan det blev ett excellent.

Efter det så åkte vi och såg de sista hundarna i elitklass för att se hur provet var upplagt och lägga upp en liten gameplan.

När vi skulle åka hem hade Marinas bil fått punktering på de steniga vägarna mitt ute i skogen. Lagningkit och sen körde vi efter om nått skulle hända. De bodde på Hotellet vid Lugnet så de skulle ändå samma väg som oss och allt gick bara bra men Martinas man och "svärson" kommer nu att köra upp från Uddevalla till Falun med nytt däck i natt. Pust!

Vi var trötta efter dagen och det kändes sent att börja med mat så istället promenerade vi ner till Basta och intog middagen där. En snacksbricka och en drink till förrätt och sedan varsin pizza till varmrätt.


Efter detta en promenad tillbaka till Lugnet så det blev totalt nästan 6 km vilket var lämpligt då vi kunde ta med hund in på restaurangen.

På kvällen drack vi bubbel i Norge/Danmarks-campen men det blev kallt så det blev en hyffsat tidig kväll.

Inga kommentarer: