söndag, augusti 04, 2024

Tollarspecialens utställning

 Vaknade vid 07:30 och skulle gå till servicehuset och konstaterade att det regnade lite lätt. Det skulle ju inte regna förrän vid 17-tiden.... Skönt att vi packade ihop förtältet igår medans det var torrt. Åt frukost och sen gick jag en sväng med Esset medan Henke tömde toatanken och gråvattentanken. När jag kom tillbaka gick jag och checkade ut medan Henke körde ut husvagnen från campingen och ställde upp den på stora grusparkeringen.

När vi kom till utställningen började det spöregna efter ett tag så det var bara att svira om till regnställ när det var dags att springa in i ringen. Esset ställdes i en stor jaktklass tikar med ca 30 hundar. 

Hon fick Hp så vi väntade på att springa in igen. Då slutade det regna så att både regnhatten och regnjackan kunde kastas. 



Banne mig om hon inte blev kvar till placeringen av de fyra bästa hundarna! Å vart placerades hon? Som nummer ett och vinner klassen!!! Wow!!!

Till Henkes förtret innebar detta att det bara var att stanna för att dels ställas i konkurrensen om BIR/BIM jaktklass och sedan i bästa tik där alla tikar som vunnit sin grupp skulle ställas mot varandra.

I jaktklass ställdes Esset mot en hane som är utställningschampion i flera länder, Esset har inte ens ett cert så där blev hon BIM men det är jag såå nöjd med. Verkligen oväntat att det skulle gå så bra.



Mot alla tikar gick det bra och hon blev placerade som fjärde bästa tik. Tjoho vilken oväntad succe på utställmningen där 250 tollare ställde upp. Den klart största tollarutställningen i världen!

När vi varit kvar så länge såg vi självklart också vem som blev BIS på utställningen men också de mest prestigfyllda utmärkelserna Juniortollarmästare och tollarmästare. Stort Grattis Pella och Roger som med sina hundar Freja och Sansa tog hem de titlarna.

Direkt efter detta åkte vi tillbaka till Lugnet och hämtade husvagnen för att åka hem. Innan vi åkte hade Truls Möregård tagit Silver i Pingis och i bilen hörde vi Sara Sjöström ta hem OS guldet på 50 meter frisim -Wow!!! Hon har nu tagit två guld på detta OS där hon egentligen bara skulle delta i en individuell gren.

Vi anlände till Hudik vid 19-tiden. Parkerade husvagnen och tömde den samt rastade Esset och käkade pizza. Mycket mera hann vi inte i kväll. Nu ska vi slappa de sista semesterdagarna...

Inga kommentarer: