måndag, augusti 05, 2024

Återhämtning...

 Sov närmare 10 timmar i natt vilket jag tror vi alla behövde efter senaste veckan. Såg lite tv på morgonen samt åt frukost innan vi gick en promenad genom byn för att se vad som hänt den senaste veckan. Tvättmaskinen fick jobba idag men annars hade vi en lugn dag då vi packade ur husvagnen igår.

Skulle se hästhoppning på eftermiddagen men både jag och Henke somnade. Henke väckte mig kl 16 då jag egentligen skulle vara ute vid en tjärn för att träna med Zenita. Kastade mig iväg och var på plats 16:20. Lite uppdatering om var som hänt den senaste tiden och sedan träning. Zenita hade lagt ut två landdirigeringar när jag kom. Vi började med att kasta en markering på vatten som Esset fick hämta sedan skulle den Jazza ta landdirigeringen. 

Nästa plats kastade jag en markering på vatten till Jazza men först skulle Esset ta laddirigeringen. Inga problem. Inte heller några problem för Jazza när det var hennes tur.

Efter detta fick hundarna varsin dubbelmarkering i vatten då dummiesarna hamnade i små vikar. Bägge hundarna fixade detta lätt.

Efter detta fick vi och körde långa dubbelmarkeringar på land intill vattnet vilket bägge hundarna fixade fint. Körde sedan en övning där jag kastade en vattenmarkering men Jazza skulle först ta en landdirigering men det blev för svårt så hon fick ta in vattenmarkeringen först å då fixade hon landdirigeringen lätt.

Esset fick sedan motsvarande övning vilket hon inte hade några problem med.

Avslutade med att lägga ut en dirigering på en udde. Gick sedan tillbaka till en plats ca 60 m efter samma landlinje. Skickade Esset ut på vattnet och vinklade sedan in henne där dirigeringen låg och hon gjorde det perfekt. Så nöjd med dagens träning! Esset is verkligen back!

När jag kom hem gick vi och plockade lite kantareller innan vi gjorde middag som idag blev pasta med en sås med överblivet kött från grillningen samt kantareller och lite annat smaskigt.

Så klart var kvällen höjdpunkt Duplantis som inte bara tog OS-guld utan även satte olympiskt rekord såväl som världsrekord när han hoppade 6,25. Wow vad häftigt att se!!!

Inga kommentarer: