söndag, augusti 25, 2024

Tollingjaktprov Umeå, dag 2

Somnade tidigt och sov länge, nästan till 8:30. Såg lite nyhetsmorgon och gav Esset mat samt packade ihop mina grejor. Gick sedan en promenad med Esset innan jag gick och åt frukost.

Vid 10-tiden åkte jag ut till provplatsen. Det var ett riktigt skitväder idag med spöregn och mycket stark blåst.

Såg någon nybörjarklass hund men tog sedan med Esset på en promenad när det var lite mera stilla regn. Även idag promenerade jag ca 3 km för att hon skulle få springa av sig ordentligt. Även idag startade jag sist och då spöregnade det igen.

Ansmygningen gick bra och hon var tyst. Kom nått litet pip precis när hon la sig vid gömslet men sen var hon tyst hela tiden.  Tollade fint och markerade fint. Idag hamnade bägge markeringarna på land på andra sidan ett vatten. En lösning eftersom änderna annars drivit iväg/iland. Betydligt längre markeringar idag men hon löste dem helt självständigt. 

Dirigeringen idag var också längre och gick jämns med land. Jag fick lätt ut henne på vattnet men när hon simmade efter land så gick hon till sist upp efter halva sträckan. Testade att skicka om men med samma resultat så då tänkte jag att hon får ta halva sträckan på land. När hon klev upp så skickade jag henne på ett ut och då sprang hon efter kanten och sedan ut på udden till den plats hon skulle.

Efter detta väntade ett sök. Där sökte hon stort och snabbt. När hon hittade gåsen tog hon den och kom emot mig, la ner den och tog bättre grepp och fortsatte mot mig men ca 10 m från mig så la hon åter igen ner den och då tyckte hon nog att jag kunde ta den själv. Manade på hemma och då tog hon den och kom hela vägen in. Resten av söket kom in fint.

Inte lika bra arbete idag men det räckte till ett Very Good vilket jag är jättenöjd med! Alla vilt i hand idag och tyst hela provet. Duktiga duktiga Esset! 💖💖💖





Extremt blöt så bytte om efter provet och hälften av alla grejer i bilen var blöta. Då var det dags att styra hemåt.

Stannade till i Övik och tankade och köpte mat på Max men åt i bilen och fortsatte att köra. Kom hem till Hudik vid 19:30-tiden.

Packade ur bilen och hängde kläder på tork och packade upp det jag haft med mig samt frös in gässen igen som jag fick med mig efter provet.

Ett glas vin och lite slapp i soffan sen var det godnatt vid 23-tiden. Nu väntar åter en hel arbetsvecka...

Inga kommentarer: