lördag, september 22, 2007

Andträning

Idag efter en lugn och skön morgon åkte jag iväg till Vika-Långsjön för att träna ett tufft sök på Humla. Änderna var såklart med och tanken var att både köra tolling och sök men också nån markering men det var i sista hand.
Idag var det tollingen som inte fungerade. Hon var tveksam på att springa ut, okoncentrerad och ville inte alltid komma in direkt vilket är nått som alltid Humla gör. Jag tror att det var doften av anden/änderna som gjorde henne lite ointresserad av tollingföremålet... Nu börjar jag helt plötligt bli nervös för tollingen, nått som jag tycker att hon normalt kan... Får testa lite till under veckan....

Efter tollingen blev det två enkelmarkeringar på vatten, de gick jättefint förutom att hon som vanligt lägger ner den första som hon kommer upp med, skakar sig och tar sedan in den hela vägen... Varför ska hon tramsa med det första gången?

Humla simmar ut efter en markering

Anden kommer in ...

Efter det gick Humla gå ett riktigt tufft sök med tungsprungen vegetation och flera terrängbyten. Hön löste det otroligt fint, perfekt tempo och fina inlevereringar, sittande framför mig tills jag säger till. Super!!! Här kommer lite bilder....:


Humla var duktig, hon sökte till och med ut på vattnet fast så där långt ut fanns inget....

Efter det så fick Neo göra ett sök med dumiesar. Han klarade inte terrängen lika bra, han sprang mest omkring och använde inte näsan som han skulle.... Han fick in 5 av de 9 dummisar sedan gick vi och plockade in de sista, då hämtade Humla samtliga....!!! Här kommer lite bilder på Neo:

Avslutade träningen med att testa Neo på and genom enkelmarkeringar i vatten. Neo har tidigare inte velat ta vilt, ente ens i vatten men denna gång gick det hur bra som hest!!! Fint grepp hela vägen upp på land och fram till mig. Trots att det var svår botten att ta sig upp för så höll han ett fint grepp om fågeln. Kolla in lilkillen!!! Neo vägrar att släppa anden trots att det var väldigt svårt att komma upp på gungflybotten...

Neo med fint grepp även där det var lätt att ta sig upp på land.

Sen hände nått konstigt. Jag tog fåglarna och gick till bilen och tänkte åka hem. När jag vänder mig om sitter Neo och skakar, han har fortfarande inte skakat sig efter sista apporteringen så vattnet rinner ur pälsen på honom. Ropar på honom men han sitter kvar så jag går fram till honom. Får honom att följa med till bilen men han går långsamt och stelt. Ser honom göra några försök till skakningar men han lyckas inte.... Precis som om han inte har kraft eller balans... Får lyfta honom in i bilen och så åker vi hem...

Väl hemma duscahr vi och torkar honom. han stapplar fram och kan inte skaka sig. Tror att han till och med försökte kräkas lite innan han gick in. När vi torkar honom känner vi att magen är väldigt uppsvälld vid prostatan. Värre än det varit tidigare så det är nog det som trycker på och gör att han inte har kraft i bakdelen. Måste nog in med honom till veckan om han inte piggar på sig i helgen.

Inga kommentarer: