fredag, september 28, 2007

Lite träning

Idag efter jobbet åkte jag till Helan och Melker för att testa Humla på Knipa. Ville kolla en gång innan provet utifall att knipor är nått som används. Trodde inte det skulle vara nått problem men ville testa i alla fall...

Melker och Noomi hade varit på Kanadagåsjakt idag så de hade 4 kanadagäss hängande, den ena skulle Aya tränas på för att förbereda sig för jakten i morgon. Även Ettan fick testa på att "smaka" kanadagås men än är det väl stora, tappra försök gjorde hon dock!!! Humla ska också få testa nån gång men jag ville inte börja med det 2 dagar före provet. Känns onödigt att introdusera henne för ett nytt viltslag nu och dessutom ett så otympligt.

Hur som helst åkte vi ut i skogen och la ett sök med 2 änder och 2 knipor. Humla fick inte se söket läggas ut och trots detta hade hon ett superfint tempo, full gallop. Änderna hittade hon först, de var riktigt äckliga och luktade en massa så hon tog nytt grepp på den flera gånger. Lägger ingen större vikt i det men konstaterar att man inte ska träna med ofräscht vilt. Kniperna tog hon direkt, inga problem utan precis som väntat. Ett pluss var att Humla sprang lite utanför söket, på stigen i linje med där jag stod och skickade henne. Det visade sig att kanadagåsen låg där så den hittade hon såklart, tog den direkt och kom in med den till mig. Hur häftigt var inte det, lilla Humla med stor kanadagås i munnen. Trodde inte hon skulle ta den spontant och inte trodde jag heller att hon skulle orka bära med den men hon visade att jag hade fel.


Vi la ut ett sök igen och denna gången fick gåsen vara med, hon hämtade in den först!!! Som synen är den rätt stor och hon får verkligen kämpa för att orka bära den hela vägen...

Som avslutning kastade jag iväg en knipa och skulle låta Humla ta den som bus så påvägen tillbaka från kastet ropade jag YA och Humla sticker iväg, det gör även Aya.... När Aya är jämsides med Humla inser Humla vad som håller på att hända och flyger på Aya, Aya svarar direkt tillbaka och det blir ett rejällt slagsmål. Jag blev skiträdd och fick panik,Skrek som en stycken gris på Aya som jag var övertygad skulle skada Humla. När jag och Helena kommer fram till hundanra får vi slita isär dem och jag är skiträdd... Trodde jag kunde glömma starten TJP i helgen på stört men varken Aya eller Humla var skadade. Jösses sån tur och fy vad otäckt det var!!!

Gjorde om markeringen och den här gången gick det som det skulle....

Det började nu bli mörkt och jag åkte hem. På vägen hem hämtade jag Pizza som vi frossade i oss... Blev sedan en telefonkväll för min del och Henke åkte också spelade poker.

Inga kommentarer: