måndag, september 10, 2007

Marknad, spår och apportering

Idag tog jag en favorit i repris på gårdagen hundträning men först....

Efter frukost och duschning och en kort hundrastning så åkte vi ner på stan för att gå på marknaden. Mycket folk och lämpligt väder, mulet och grått men inge regn. Inhandlade nya hundmatskålar, tryffel och ett rengöringskit till dummiekastaren. Självklart blev det också några kartonger coccosbollar, det hör ju liksom marknaden till...

Anton åkte karusell så det stog härliga till, att de aldrig ledsnar de små???

När vi kom hem efter att ha likat runt på marknaden i 3,5 timma tog vi en välbehövlig vila och sedan vid 17-tiden tog jag med hundarna upp i skogen. Gick ut två bruksspår, samma som igår och åkte sedan till Idsjö-Bodsjön för att träna lite apportering.

Neo fick börja med sitt dummiesök och det gjorde han som vanligt i flygande fläng. När han var klar la jag samma sök till Humla men nu låg bara 2 änder på söket. Hon plockade såklart in dem snabbt så jag la ut dem på nytt och nu var upptagen perfekta. Den första fågeln kom in fort men den andra fick hon kämpa och leta länge, när hon väl kom till rätt område så blev det ett snabbt upptag även på den och en inleverering til mig som hade satt mig uppe på en sten.

Det hade redan börjat skymma så ny var det full fart tillbaka till spåren. Humlas spår hade nu legat en dryg timme men idag, utan snittslar så gick det jättebra för Huml. Hon spårade med högre fart och utan flackanden. Förra spåret vädrade hon snittslar men de hade ju suttit ett dygn nu så de var inga problem den här gången.

Neos spår som nu legat i över 1,5 timma gick som på tåget... Han är såå duktig på att spåra. Det var nu kolsvart ute i skogen men med Neo behöver man inte oroa sig, han tar en säkert runt på hela spåret och plockade alla pinnarna fint och kom in med dem till mig.

Nu blev det full fart hem för att gära iordning middag. Gjorde svamppiroger och sallad till middag idag. Tur att man har både murklor och kantareller i frysen. Tyvärr var det en hel del grus i murklerna så det knastrade otäckt i tänderna vid vissa tuggor.

Efter maten belv det dusch för Neo. Har köpt ett hundschampo som förhoppningsvis ska ta bort den unkna lukten från Neos päls sedan den gångna sommarens alla bad.

Inga kommentarer: