torsdag, september 06, 2007

Veterinärbesök

Idag ringde jag till veterinären för att höra vad Neos problem kunde bero på. De tror att han kan ha en förstorad prostata som trycker på tarmen men för att vara säker ville de att jag skulle komma in och visa upp honom. Fick en tid direkt idag på eftermiddagen.

Åkte till veterinären direkt efter lunch och tyvärr kunde han bara lämna ett pyttelitet urinprov då han ju var nyrastad sedan lunchen. Hur som helst så undersöktes han och vi kunde konstatera att han var öm i baken men han hade ingen feber och är ju pigg i ävrigt. Dock tror man att det är prostatan som spökar så nu har han fått en hormonbehandling så får vi se om han kan bajsa vanligt i helgen annars ska vi tillbaka på måndag igen för att kunna lämna ett urinprov samt för att göra ett ultraljud. I värsta fall kan det bli aktuellt med kastrering men vi ska in måla f-n på väggen innan vi vet. Nu håller vi tummarna att en hormonbehandling räcker för Neo.

När vi ändå var hos veterinären passade jag på att väga, inte bara Neo utan också Humla. Neo vägen 18,4 kg och Humla väger 17,8 kg. Precis lagoma är de!!!

Efter jobbet tog jag och vovvarna en promenad upp i skogen. Väl inne i skogen började vi springa och vi sprang sedan 4 km, en sträcka som jag mätt upp sedan tidigare men som jag inte sprungit i sin helhet. Det gick hyffsat bra tycker jag, lite svårare att springa i skgoen än efter grusväg som jag gjort tidigare. Man kan i alla fall inte spurta på samma sätt på slutet...

Vi avslutade vårt skogsbesök med att kolla lite efter kantareller. Hittade lite grand som jag stekt till middag när jag kom hem. År knaperstekt bacon, smörstekta kantareller och pasta med västerbottenost. Smaskens!

Inga kommentarer: