söndag, september 23, 2007

Vanlig apporteringsträning

Efter en slapp start på dagen då vi satt och kollade efter tänkbara 2:a bilar att åka och titta på samt fixade räkningarna för denna månad så åkte vi en sväng och kollade lite på bilaffärernas begagnatbilar... Såklart hittade vi ingenting...

Efter den lilla "stadsturen" åkte jag iväg med vovvarna till Iggesund för att träna med Helena och Aya. Det var en helt vanlig apporteringsträning vilket det kändes som om det var evigheter sedan.... Med helt vanlig menar jag dumiesar och markeringar/dirrigeringar. Den sista tiden (efter sommaren) har jag bara tränad med vilt och då har de varit sök i huvudsak. Under sommaren var det ju ingen apporteringsträning alls så det var väl i våras som vi tränade sist.

Med Humla körde jag markeringar, inte såå svåra men heller inte helt lätta. Humla skötte sig bra, spikade inte alla men jobbar in dem allihop. Gick så pass bra at vi även gjorde en dubbelmarkering och även den gick hyffsar. Tycker generellt att hon går för kort vilket betyder att hon måste jobba sig ut men jag tror att det så sakterliga håller på att släppa med markeringar. Aya körde riktigt såvra dubbelmarkeringar och hon gjorde det helt fantastiskt bra!!!

Körde också linjetag mot mål som hon inte setts läggas ut, blev ca 30m långa och det gick kanon. Avslutade med "ut" träning och även det gick riktigt bra. Har bestämt mig för att byta tecken och det verkar inte vara några problem. Hon tog detta tecken minst lika bra som det gamla.

Efter täningen körde jag lite markeringar med Neo. Tyvärr skrek han så mycket att det blev mes fotgående med en massa kast. På slutet började han dock lugna ner sig och då fick han börja hämta. Neo har jäkligt bra minne det kan jag konstatera!!! Det var ju inga svåra markeringar men det blev VÄLDIGT!!! många kast innan han fick jobba och ändå spikar han dem...

När vi kom hem grillade Henke och vi åt friterade pommes. Smakade riktigt gott!!!

Inga kommentarer: