tisdag, september 04, 2007

Sökträning

Idag efter jobbet träffades jag och Helena med våra hundar på täkterna i Iggesund. Melker hade tagit med en massa använt men fräscht vilt från jaktprovet i helgen. Hundarna fick först röja av sig och rasta sig och Neo fick köra ett dummiesök innan han fick vänta i bilen medan vi tränade med vilt. Det var bara svartvilt, totalt 10st så vi la ut ett sök och turades om att skicka Humla och Noomi. Vilket tempo Humla hade idag!!! Full gallopp och tog för sig av hela området och lite till… Första upptagen gick lite långsamt men sen var de tinte någon tvekan på upptagen. Supernöjd var jag!!!

Vi la ut ett nytt sök, på andra sidan ett djupt dike och skickade sedan hundarna på samma sätt. Även denna gång var det full fart på Humla och ingen tvekan i upptagen. Hej och hå vad nöjd jag blev!!!

Avslutade med närsök och lite markeringar och inte heller det gick så tokigt men söket var ändå det som gladde mig bäst!!!

Efter träningen blev det lite hundröj igen med alla hundarna och sedan åkte vi hem till Helena så att valparna skulle få träffa en riktig hund för första gången i sitt liv. Hmm de var lite skeptiska mot Humla, särskilt Bamse men innan alla valparna hade träffat Humla en och en så fick de komma ut en runda till och då var det stor skillnad. Valparna var mer frammåt och Dunder ville gärna leka med Humla som nu var det som var skeptisk, hon tyckte väl att det var så där måttligt roliga…

Inga kommentarer: