lördag, november 08, 2008

Falkeland, andra gången

Idag åkte jag ner till Söderhamn igen för att träna hos paret Falkelands. Idag hade de kört ihop grupperna då det var så få öppenklassekipage anmälda. De har en uppdelning där nybörjare är alla som är startklara på jaktprov män som ännu inte har ett 1:a pris i Ökl. Öppenklassgruppen är de som har ett 1:a pris Ökl samt Elitklassekipagen.

Vi blev många idag så gruppen delades upp i två gäng där Ilona tog ett gäng och hade 3 övningar och Ralf tog ett gäng på 4 övningar. Vid halvtid så bytte man...

Humla skötte sig jättebra på alla övningar men söket är ett stort problem för oss, hon är helt oengagerad och enormt lättstörd och har inte nått engagemand över huvudtaget. Det är ju ett fenomen som varit väldigt tydligt på retrieverproven men som nu även blev väldigt markant även med dummie. Detta är svårt att komma till rätt med tycker jag då det är full fart när jag tränar själv. Får klura på detta...

Dirrigeringsövningar och markeringsövningarna var det dock inga problem med, heller inte passivitet eller stadgan.

Roligt också att Ralf sa att om de kört två grupper idag så hade jag kunnat vara med i Öppenklassgruppen.

Vi var tre hundar som avslutade med lite viltmarkeringar med duva och and. En av hundarna var riktigt motvillig till att ta vilt, en tvekade lite men tog sedan fint. Humla tvekade också lite men tog allt. Ralf menade att mera viltträning borde räcka på Humla, hon verkade mest ovan å vi kör ju inte vilt så ofta så jag får börja köra lite oftare och då inte på sök utan roligare övningar så ska vi nog komma till rätta med Humlas vilja att själv välja vilt.




På vägen hem stannade jag till på E-center och handlade lite förvaringslådor som man kan ha under sängen. Köpte också en ny duk till vardagsrummet.

Väl hemma blev det lunch och sedan tog jag med Neo upp i skogen och körde ett sök och lite dirrigeringsövningar. Herrejösses vilken fart det är i den hunden, verkligen synd att han inte kan hålla käft.

På kvällen lagade vi fläskfilégryta och såg tv

Inga kommentarer: