måndag, november 10, 2008

Grått, ovårdat och lite magiskt

Idag på lunchen åkte jag iväg till Andtjärn trots att det var väldigt grått och tråkigt väder. Har nog inte varit där på nära en månad. Å tänk hur snabbt miljöer kan förändras... När jag närmade mig tjärnen så passerat jag en skog där vi brukar hålla till när vi har viltspårkurs. Hmm en skog, nje inte nu längre alla träden var borta!!! Åååå vad trist, all våran skog bara huggs ner!!!

Hur som helst så gick jag ett varv runt tjärnen. Det låg ett tunt lager is på vattnet och på många platser bildades ett magiskt mönster.

Några foton blev det också och på dem kan man kostatera att hundarna verkligen är i stort behov av pälsvård, de ser alldeles för ovardade ut kring öronen. I helgen får vi ta tag i det...

Efter jobbet blev det en promenad först i skogen och sedan ner till SBK för lite lydnadsträning. Idag blev det fotgående som vanligt med Humla till att börja med. Vi körde i stort sett bara backaövningar på lite olika sätt men hela tiden med godisskålsbelöning. Tanken är att hon inte ska hoppa bakåt vilket hon gör idag utan hålla sig lite mera nära mig med lugnare övningar. Träningen gav riktigt bra resultat så jag fortsätter på det viset.

Körde sedan lite sättande under gång och det var verkligen inget problem

Avslutade Humlas träning med inkallning från godisskål. Smart som hon är så ville hon stanna på egen hand så vi fick göra om övningen några gåner innan det funderade klockrent.

Med Neo blev det helt annan träning än vad jag tänkt.

Eftersom han var så taggad från början så la jag en godis i skålen och sa sedan "Skall" Neo skällde ihållande tills jag sa varsågod. Hehe han tyckte att det var kanonkul!

Körde sedan några hopp då hindre var 60 meter bort och jag bara sa hopp... Även detta tyckte han var kanon och klarade fint.

Vi avslutade seriöst med dumrutan och ställande, sättande och läggande under gång. Kanonsäker var han idag.

Väl hemma igen gjorde jag SSRK bokföringen så nu är den klar till nästa möte

Inga kommentarer: