tisdag, november 04, 2008

Lydnad och vilt

Vid lunch idag fick jag äntligen tag i den lilla frys som jag så länge sökt. Den fanns dessutom inom kommunens gränser så jag stack iväg direkt och köpte den. Nu slipper vi ha viltet i vår köttfrys.

Efter jobbet gick jag ut en promenad i skogen. Har bestämt mig för att köra lite lydnad ett par gånger i veckan. Korta pass med bara 2 moment /gång och för det mesta en del fritt följ. Idag var det i huvudsak Neo som fick träna och momenten blev fotgående och dirrigeringsapportering.

Fotgående körde jag stenhårt med posisioner och Neo var jätteduktig. Han fick själv komma upp vid min sida när det var dags att börja och det gjorde att han helt och hållet var med på noterna. Körde enbart korta förflyttningar men varierade dem hela tiden.

Dirrigeringsapporteringen däremot gick mindre bra. Ibland blev det bara skick till konen och ibland även vidare till kodisskålar som jag använde mig av idag. Det däremot gick mindre bra eftersom godisskålarna syntes dåligt i mörkret bland snöfläckarna. Han tog mina tecken bra men det blir ju lite misslyckat när han sedan inte hittar belöningen.

Humla fick bara köra lite fotgående i forma av korta förflyttningar åt olika håll. Hon klarade detta bra men det kan absolut förbättras.

Neo fick sedan gå hem så körde jag några skick på ett sök med mås och kråka. Måsen är absolut inget problem så jag slutade använda den och körde istället bara med kråkan där upptagen är något tveksamma och greppen dåliga (bär gärna i vingen). Ett par släpspår i mörkret till en rishög där jag gömt kråkan. Hon drog fram den i vingen men tog sedan ett rejällt grepp och kom in med den till mig. Blev inte många apporter men bra apporter och det är det som jag ska satsa på nu.

På kvällen efter maten skulle jag se tv men hann bara se äntligen hemma sedan sov jag.

Inga kommentarer: