söndag, november 16, 2008

Sovmorgon

Känns att man inte är pigg. idag sov vi till klockan 10!!! Vet inte när vi sovit så länge senast???

Tog det lugnt, duschade och åt frukost. Henke gick en sväng med hundarna medan jag skrev en handlarlista. Åkte sedan och hämtade Lasse och Birgitta och skjutsade hem dem från tåget innan vi åkte och veckohandlade.

När vi kom hem bytte vi om och åkte upp i skogen och hämtade lite sand och gick med hundarna. Henke skottade sand i 2 hundar och sedan gick vi iväg. Henke fick sedan lägga ut en tennisboll på ett sök och se genast såg man Humlas problem. Hon tycker att det är jätteskoj med sök när jag lagt ut det men är inte lika engagerad när andra lagt ut det. Har ju märkts markant på prov och offentliga träningar å såå markant var det inte när Henke lagt ut men engagemanget och uthålligheten var betydligt mycket sämre än när jag lagt ut söket. Hmm tror vi får börja här, Henke får lägga säk till Humla i fortsättningen få se om det lättar. Neo fick också ett lika dant sök men han märker man ingen skillnad i intensiteten på.

Hundarna spanar efter Henke

Lite längre fram på promenaden (ska tillägga att vi nog bara gick en dryg kilometer) gick Humla av stigen och nosade på nått. Jag gick dit och såg en krit vit hare som hade tarmarna ute men iövrigt var jättefin. Neo och Humla nosade intensivt på haren. Jag var bara tvungen att känna på den eftersom den såg så fin ut. Å gissa vad!!! Den var alldeles varm trots att det var minus 1 grad ute. Det betyder att någon slagit den alldeles framför ögonen på oss, förmodligen en fågel eftersom vi såg harspår men inget annat. När vi kollade efter spår som Neo visade oss på så ökade hundarnas intresse för haren så snart var det full huggning om "bytet".

Humla som nosade på huvudet fick bara ett grepp om örat medan Neo som nosade haren i baken fick tag i ett bakben så dragkamen slutade med att Neo vann. Humla fick nöja sig med några köttslamsor som lossnat men eftersom Neo blir så bytesmedveten bröt vi kalaset här. Neo försvarar bytet med sitt liv så man måste bli rejällt arg på honom för att få honom att lämna haren.

Tillbaka till bilen och sedan hem för lite varm glögg för halsen. Henke fixade sedan mat, det blev tacos idag. Resten av kvällen låg jag framför tvn med undantag från en timma då jag pratade med en annan sjukling, Helena i telefon.

Inga kommentarer: