torsdag, november 20, 2008

Upphandling och styrketräning

Idag på jobbet gick stora delar av tiden åt till möten. På förmiddagen diskuterade vi julbordsprovtagning och kommunala anläggningar och på eftermiddagen granskade vi de anbud somo inkommit på vår analystjänstupphandling.

Efter jobbet åkte Henke till Sundsvall på Casino Cosmopol så jag tog hundarna med till klubben för lite lydnadsträning.

Humla:
Först Fotgående och då är det framförallt förflyttningar vi tränar. Hon skuttar för mycket vid baka så det är det vi tragglar i nuläget med hjälp av extern belöning. Tror att vi är på rätt väg men än jag absolut inte nöjd.

Körde sedan lite Rutan och det känns som att den sitter bra i sin helhet nu. Har ju inte kört hela momentet så länge utan bara spring till rutan och Stå, ibland även ligg men nu testade jag även att gå och köra inkallning och det fungerade fint.

Avlutade med lite Bushopp eftersom hopp brukar vara lite svårt att köra på vintern. Humla kan såklart hopp men är inte helt säker på tillbakahoppet, ibland vill hon springa runt men det tror jag inte kommer att bli några problem att komma tillrätta med.

Neo:
Med Neo körde jag till att börja med Skall eftersom han ändå är så het i början. Inte för att det gjorde att han blev mindre het senare men det gör i alla fall att han har ihållande skall vilket han inte haft tidigare då han bara skällt 2 max 3 gånger på raken. När vi nu ställer upp vid en godiskål så skäller han konstnat tills jag säger varsågod!

Efter det körde jag Fotgående och han var enormt fokuserad på mig men väldigt het och ville gärna vara lite snett framför mig. Hans stora problem är annars VÄLDIGT sneda sitt vid höger om -halt så det blev det som vi fokuserade dagens träning på.

Även Neo fick köra lite Elitruta och det gick OK med undantag från när jag ställt honom vid hindret och sedan visade sidotecken och skick till rutan då lyssnade han inte utan hoppade istället äver hindret. Hehe... Måste ju ha lite svårigheter för Neo som älskar rutan.

Ja sen var det dags att traska hemmåt igen och när vi kom hem fick hundarna vara på gården medan jag skottade grus i 45 minuter. Märks knappt på högen men det var väl för att jag skalade av hela högen och inte bara naggade i kanterna denna gång.

Innan jag gick in klippte jag också ner Floxen som stod vissnande kvar i rabatten.

Svettig som sjutton var jag när jag kom in så jag bytte och och satte sedan igång med maten och åt. Innan jag ätit klart frös jag istället så då var det skönt att krypa ner under fleecefilten men en kopp varm glögg.

Inga kommentarer: