måndag, november 24, 2008

Lunchträning med vilt, nu är de döda...

Idag på lunchen tog jag med kråkan och råkan på promenaden. Hundarna fick första springa löst och rasta sig sedan band jag upp stress-Neo i ett träd. Kastade råkan in under en gran och kråkan i en klyka i ett träd (visade det sig...).

Skickade sedan Humla som hämtade råkan men släppte när hon kom fram till mig. Gjorde några avlämningsövningar så att hon satt fint och höll fågeln tills mitt komando. Skickade sedan på kråkan som hon mindes hur bra som helst. Men varför kom hon inte tillbaka. Såg ju att hon var vid fågeln. Manade på henne lite och hon fortsatte att kämpa vid fågeln så till sist gick jag dit. Då visade det sig att fågelns vingar kilat fast sig så hårt att hon inte fick lös den. I sin iver att försökt slita den med sig hade groppen börjat lossna från vingarna och huvudet från kroppen så den fågeln vara bara att kassera efter att jag bänt loss den.

Nåväl, skickade henne på råkan några gånger istället och det gick bra.

Innan vi gick därifrån fick Neo apportera Råka också. Hehe, han springer ut och kniper den utan att fungera men riskar den sedan och känner att den är ju inte såå god. Han latjar runt med den där ute tills jag blir arg då kommer han och kastar den till mig. Bröskorgen är då knäckt så även den fågeln har gjort sitt. Humla fick dock bära den tillbaka till soptunnan...

Efter jobbet knapprade vi in månadens skörd av räkningar, skojiga 30.000:- ska vi ut med denna månad, det var ju verkligen kul så här i december. Men... då är det ju en tv med i den summan också. Tur att Henke fick bonus annars hade det aldrig gott!

Hundarna fick en skogspromenad i mörkret. Gick en annan sväng än jag mina tidigare varianter så lite variation blev det allt. Efter promenaden såg vi tv, bla Mannen som talar med hundar och Hundcoachen.

Inga kommentarer: