lördag, november 01, 2008

Träning hos Ralf Falkeland

Idag åkte jag och Helena ner till Söderhamn för att träna hos Ralf Falkeland. Det var underbart väder men detta men lite snopet blev det ju med träning i snö. Hur som helst så blev vi bara tre stycket men det var ju bra för oss som då får mycket tid till träning.


Det blev lite smått och gott på dagens träning. Dirrigeringar till ett antal områden som hundarna sett att det hänt nått på, markeringar (både korta enkla och långa över dike) samt en närsök och en annan variant av sökövning.


Humla var lugn och förig så den biten var inga problem men lite annat finns ju helt klart att jobba med, dock ingenting nytt...


Dirrigeringarna gick bra, lite försiktigare än vanligt tycker jag att hon var men ingeting som är nått problem.


Söket som vi stog och skickade först över en liten stenmur och sedan nerför en backe och över en täkt till en liten skogsdunge. Först ville hon inte gå över stenuren men det löste sig efter första gången. Däremot blev hon lite fundersam då Ralf stod kvar. Hon avvaktade med att springa ut och då kastade hen en dummie i området men humla väntar ändå på mitt komando. När jag istället för att skicka hennne med sök kommando skickade henne med samma kommando som jag använder på markering eller dirrigering, ja då sprang hon ut hela vägen direkt och sökte rätt på en dummie. Tror hon blev lite osäker på vad det var för övning, som att hon väntade att nått annat skulle hända....


Väldigt försiktig med att gå in i rishögen vid närsöket men det vet jag ju så det är bara att jobba vidare med sådana övningar. Samma sak såg man när hon skulle över det kalla diket vid markering. Det var dock nått som alla hundarna hade problem med så jag känner mig inte så orolig med det.


En bra träning som inte direkt gav mig nått som jag inte redan visste. Dock nyttigt att träna med andra, det behöver båda jag och Humla.






Tillbaka i Enånger igen blev det lunch och sedan efter en liten vila gick jag Katarina och Birgitta ut en promenad med hundarna. Skönt nu kunde verkligen inte hundarna klaga. Neo hade varit ute hela dagen när de hade utflykt och med fyrhjulinge och grillade korv och var och hämtade granar till fågelmataren så han hade också haft en skön dag.

Tillbaka efter promenaden så blev det dusch, vila och sedan middag i form av tacos. Kvällen spenderades vid tvn och en massa gott tilltugg och när min huvudvärk inte ville släppa så gick jag och la mig vid 22:30

Inga kommentarer: