lördag, mars 07, 2009

En halvmeter från katastrof!!!

Men det återkommer jag till senare...

Steg upp klockan 06:30, käkade frukost och gick sedan en kort sväng med hundarna innan jag åkte ner mot Söderhamn och SSRK gvleborgsavdelningens årsmöte. Anlände precis klockan 8 då det var dags att samlas och gå igenom rutorna. Det var premiär för mig att dömma workingtest men det känns skönt att äntligen göra det då det var nått som vi lovade när vi fick utbildningen.

Min station var en markerings/dirrigeringsstation där Nkl hade en targetövning, Ökl hade en markering och sedan en dirrigering till en annan plats och Ekl fick se en markering som de inte fick ta, istället skulle en dirrigering in och sedan skulle markeringen in.

Klockan 09:00 började årsmötet och dr var den stora frågan Vem skulle ta på sig uppgiften att bli ordförande? Valberedningen hade inte lyckats övertala någon (inte mig heller...) att bli ordförande men på mötet får vi en "frivillig" som anmäler sig. Snyggt och strongt gjort av en alldeles färsk medlem.Tack kan vi bara säga!


Klockan 11:00 började Workingtestet. Det var drygt 36 hundar anmälda och sedan blev det några strykningar så 32 hundar kom till start. Tycker på det stora hela att det gick bra att dömma, endast 2 hundar med 20p och det var Nkl-hundar. Många hundar dock mellan 13-18p

Avslutade dagen med prisutdelning och sedan blev det 1,5 timmas väntetid till middagen som skulle hållas klockan 17. Pga det långa uppehållet var det flera som anmält och betalat supén men som senare inte dök upp, vi blev bara 15 pers.

Så till hemresan som höll på att sluta mycket mycket illa!!! På motorvägen, när jag ligger i 120-130km/h så saktar jag in lite pga varning för älg skylt som jag inte sett tidigare. Bara några sekunder står en älg mitt mellan filerna. Jag hinner vejja ca 0,5 meter och tackar högre makter för att älgen stod helt stilla. Ett steg fram och jag hade haft älgen, eller åtminstone dess framkropp in genom rutan och i knät. Helt skakig och dallrig i benen fortsatte jag resan men jag ringde hem till Henke och sedan mamma för att tänka på nått annat för jag blev rätt så skärrad. Köra rakt på en älg i kanske 110km/h hade nog inte varit någon rolig upplevelse.

Väl hemma tog jag en snabbdusch och sedan åkte vi till Ida och Gösta för att se Andra chansen i Melodifestivalen. Som väntat gick Sarah Down Finer vidare men av nån anledning så hade de ju arrangerat duellerna så att Caroline af Ugglas också gick vidare, vilket skämt!!!

Vi blev sittande med ett roligt frågesportsspel senare på kvällen men på slutet var jag helt slut och oengagerad så sista rundan slutade jag på noll poäng. Så när klockan var 00:30 promenerade vi hemmåt och väl hemma så däckade jag direkt efter att hundarna varit ute på gården en sväng.

Inga kommentarer: