måndag, mars 09, 2009

Skitträning

Idag efter jobbet hade jag bestämt mig, nu SKA JAG träna Hund!!! Sagt och gjort, först en koppelpromenad för att de dels skulle få rasta sig och dels för att jag än en gång bestämt mig för att nu ska även Neo gå vid min sida på promenaderna. Det gick riktigt bra och efter en stund gick han fint vid min sida.

Innan vi gick in på gångvägen väntade vi för att slippa en hundmöte. Ställde mig istället på sidan för att ha fin kontakt med hundarna och väntade in den mötande hunden. Väntade och väntade för det var ju hunden som var ute och gick med gubben. Stannade hunden så stannade gubben, ja ni förstår! De 20 metrarna tog ca 2 minuter men vi väntade. Å vad gör då gubben när han ska passera oss? Jo han släpper fram sin förb. pekinees (nä, det var en sheltie) i flexikopplet och ler glatt å såklart blir det ett jäkla liv på mina hundar. Om han bara hade gått förbi så hade jag haft fin kontakt med mina hundar och vi kommit ett steg i rätt riktining men nu blev det istället ett steg bakåt. Här började mitt humör tryta...

Promenaden fortsatte sedan till SBK för lite lydnadsträning. Började med Neo som hade ett fantastiskt fotgående långt bättre än han brukar. Belönade med att skicka till rutan och det gick också bra.

Körde sedan lite fjärrdirrigering med godis mellan framtassarna och det såg superfint ut, härligt killen!!! Belönade med ett rutanskick å det var ju kul tyckte Neo.

Sen kom jag på att vi skulle skicka till rutan a´la Eliten men se då började det skita sig. Neo ställer sig av nån anledning utanför rutan jag väntar och väntar på att han ska göra rätt men inget händer. Gör om övningen med samma resultat å nu börjar både mitt och Neos tålamod tryta. Neo bilr otålig och skäller å jag blir förbannad. Neo blir stressad och skäller ännumera och springer och hoppar vilket resulterar i att jag stressar upp och blir förbannad å så är vi inne i den onda cirkeln som slutar med koppel på, ett häftigt ryck och sedan skamvrån för Neos del.

Humla får komma fram istället men hon känner till en början av min stress och irritation så rutan fungerade inte alls. Tog några djupa andetag och lugnade ner mig. Gick istället lite fot och det gick alldeles utmärkt. Gjorde om rutan lite senare och nu gick även det alldeles utmärkt.

Humla fick också lite fjärrdirrigering men då komosäkerhetn tillbaka så jag fick lätta upp henne igen innan vi fortsatte och då fungerade det bara fint. Avslutade hennes träning med lite dirrigeringsövningar med dummie. La en dummi framför och en bakom och tränade sedan UT kommando vilket var klockrent.

Körde sedan lite mycket korta dirrigeringar klockan 1 och klockan 11 men det slog mig att jag måste bestämma mig för vilket kommando jag ska ha när jag vill att hon springer i de riktningarna nu blev det bara handtecken och kommandot SÅ. Bra gick det i vilket fall som helst.

Nu tänkte jag avsluta lite positivt med Neo men såklart sket sig även det. Vadå Humla har ju fått apportera dummie, det vill jag också sa han och var helt stirrig. Inte en chanse sa jag, med ditt stresspåslag kommer det bara att bli tugg. Han fick istället köra lite inkallning med ställande och läggande och sen hade det blivit mörkt å det var vi ju inte klädda för, varken reflex eller lampa hade vi så det blev mörkt genom skogen på vägen hem.

Väl hemma gjorde jag en tortillapizza som jag käkade och sedan blev det Halv 8 hos mig och lite annan tv/dator innan jag bestämde mig för att krypa till kojs.

Inga kommentarer: