onsdag, mars 11, 2009

Lydnad och dirrigering

Idag efter jobbet så kom jag hem lite senare eftersom jag varit i Gävle på eftermiddagen. Var lite trött men bestämde mig för att genast gå ut med hundarna för att det skulle bli av. Henke hade redan rastat dem så det var bara att sätta igång.

Neo fick börja och idag höll vi bara till på gården och vägen. Fotgåendet gick bra men de sneda sitten är tillabaka i bland så vi jobbade på lite extra med det idag.

Som vanligt kör jag också lite fjärrdirrigering med Neo för det är ju ett av de moment som vi haft mest problem med. Funkar himla bra med en godis mellan frambenen. Han gör såå fina förflyttningar!!!

Fokus vid dagens träning var dock vittringsapportering för Neos del eftersom detta är ett annat prolemmoment för stresseman. Lugnt och fint bara sitta vid pinarna, kommendera och låta honom nosa runt. Kör också mycket med godis på backen för att avdramatisera pinnarna. Tror på denna metod så vi jobbar vidare med den.

Humla fick också testa lite vittringsapportering eftersom detta moment inte är helt befäst men det fungerade alldeles utmärkt. Även med henne för jag godis, det har jag gjort från första början till skillnad med Neos inlärning.

Humla fick sedan träna dirrigering på gatan. Långa raka skick och sedan stopp och avslutningsvis höger/vänster eller ut. Började lite fel när hon stoppade bra men sedan tog vänster istället för ut så jag blev förbannad och efter det var Humla väldigt försiktig på att göra nått. Hon är hunden som hellre låter bli att göra var jag säger än att risker att göra fel igen om det blivit tokigt en gång.

Jag fick lösa upp henne under ett tag med lätta höger/vänster/ut skick på nära håll så sedan gick det fint. Märks att vi inte tränat ordentligt på länge. Är ju egentligen bara Nordiska tollargängets träning som vi gjort i år så det är hög tid att sätta igång men det är inte helt lätt eftersom vi har så enormt mycket snö. Nu vill jag att den försvinner!!!

Inga kommentarer: