tisdag, mars 31, 2009

Tällberg

Idag åkte jag och Ulrica till den årliga tillställningen i Tällberg. Varje år vid den här tiden träffas livsmedelsinspektörer, smittskyddsläkare/-sjuksköterskor, länsveterinärer, statsinspektörer (livsmedelsverket) i Tällberg för att gå igenom nyheter, förbättringar, erfarenheter och frågeställningar. Maten är underbar och vädret brukar ge en rejäll vårkänsla.

Vi kom fram till Tällberg klockan 11, gick en liten promenad innan maten klockan 12. Varmrätten var ingen höjdare i år men vad gör det när de har en fisk och salladsbuffe som till och med en grönsakshatare som jag kan äta sig mätt på.

Konferensen började sedan med diskussioner med kammaråkalagaren i Falun mm. Klockan 17 bröt vi för att få checka in i våra rum Jag och Ulrica var de enda som tagit dubbelrum å därför fick vi sviten med öppenspis, minibar, Bubbelbadkar och ställbara sängar.

Efter en promenad i det inte riktigt så varma vårväder som vi är vana vid så bytte vi om och gick till bords. I år bjöds det på en underbar 4 rätters middag med
Förrätt: Västerbottenpaj med rökt renrostbiff
Varmrätt: Smörstekt piggvar med rotfrukter och potatispuré
För förrätt: Ostbricka med kex, frukt, Kvittenmarmelad och fikonchutney
Efterrätt: Chokladvariation med vit chokladpanacotta, varm chokladbit med mörk och vit choklad smaksatt med lite apelsinskal samt cremebrulee.

Jösses vad vi var mätta när vi slutligen gick till rummet. Min ambition att prova badet ströks och istället somnade vi rätt tidigt efter lite tv-tittande och snack...

Inga kommentarer: