tisdag, mars 10, 2009

Ett steg i rätt riktning

Idag efter jobbet blev det åter igen lydnadsträning. Det var riktigt busväder med snö som yrde men vad gör väl det?

Gick genom skogen och Neo gick fint i koppel idag, visst försökte han ibland med det var ett fåtal gånger.

Idag höll jag till på SKK:s parkering eftersom den är lite fyrkantigare när jag vill köra Elitlydnadsmomentet med Neo. Neo var för övrigt den jag började med idag och idag gick det bättre tack var att jag var ltie mer i balans idag å så även Neo.

Han fick börja med fotgående där han var sitt vanliga ja igen, Lite hopp och studs och sneda sitt men annars OK.

Körde sedan elitrutan för att rätta till gårdagens katastrof å nu hade jag belöning i rutan så det gick alldeles utmärkt.

Körde också mycket fjärrdirrigering och jag tror på varianten med godis mellan frambenen, växlingarna ser jättefina ut!

Avslutade med inkallning med ställande men se nu fick vi problem med det. Först ställandet som kom för sen så vi tragglade det lite och fick det bra. Sedan läggandet då han inte ville lägga sig! Vi tragglade och tragglade och tragglade men till sist så satt det som det skulle. Härligt tempo har killen i alla fall!!!

Humla fick köra samma övningar och det var egentligen inga problem med nått. Fjärren ska vi vara uppmärksamma på att ställandet är hoppigt och blir därför frammåt ibland. Ska ta tag i det direkt å vi provade redan idag och då gick det bra.

Inkallningen med ställande och läggande la hon sig först på ställandet så vi tragglade det några gånger men sen gick det bra. Fina snabba ställande, det enda som är lite problem är att hon gärna vill ställa sig själv så jag måste tänja på avståndet så att hon får springa längre innan jag ropar STÅ för att få bort att hon tycker att hon vet när kommandot ska komma.

Hem, mat och sedan tv. Hade huvudvärk så jag gick och la mig tidigt, redan klockan 22:00

Inga kommentarer: