söndag, mars 15, 2009

Skogspromenad och Melodifestival

Vaknade klockan 08:00 och steg upp och gjorde lite måsten. Registrerade de räkningar som kommit och rensade bland mina viktiga papper så nu sitter allt i rätt pärm. Rensade under diskbänken, tänk att detta utrymme kan bli så äckligt?! Åt också frukost och duschade å sen var klockan 11:00.

Vi åkte ner på stan för att bara strosa lite. Började på Hudik Hobby där Henke köpte lite reservdelar till sin radiostyrda bil. Fortsatte sedan upp på Beijer som hade rea. Såklart var det väldigt utplockat men vi gjorde ändånågra fynd. Köpte två förpackningar spik och siffror som ska sättas upp på postlådan.

Åkte vide till Elgiganten där vi bara skulle kolla lite. Hittade ett fyndbord med nedsatta reklamerade varor och utställningsex. Där köpte vi en digitalantenn och en ny elvisp med tillhörande bunke och ställning.

Efter detta åkte vi ner på stan och där blev det bara en ny halsduk till Henke innan vi gick och käkade på Radjos. Innan vi åkte hem åkte vi på Ica Kvantum och veckohandlade och då blev det dessutom ett nytt dubbelvåffeljärn. Vi som bara skulle åka ner en snabbis kom inte hem förrän 15:30.

Väl hemma var det dags att skynda sig ut med hundarna. Idag tog jag mig lite vatten över huvudet då jag bestämde mig för att spåra upp min lilla sommarpromenad uppe i skogen. Phu, tänk er själva en promenad i 40 minuter där du varje steg sjunker ner till strax ovanför knät och sedan ytterligare 20 minuter efter skoterspår. Jag var alldeles blöt av både snö i dojjorna och svett. Hundarna fick också kämpa rätt bra även om de inte sjönk ner lika långt. Här kommer lite bilder:
Snön ligger djup och orörd i skogen
Ser ut som om de går och nosar men det är faktiskt så att frambenen sjunker ner å så stupade de hela tiden...
Så här djupt sjönk tassarna...
Humla

Neo

Lite vila...

Neo och Humla fick spåra åt mig, Tyvärr så sjönk jag ner massor i alla fall....

Såg arrangerat ut men det är nog helt enkelt solen som gjort sitt...
Äntligen ute på skoterspår!

Neo kommer springande


Svenskt! Snö, falu rödfärg, sol och klarblå himmel

Humla, vid sidan om spåret. Jag ropar på henne....
"Jag kommer..."
"uff..."
"Tar det i trav istället...."

"snart framme..."

"Yes..."
"Tjoho, nu kommer jag..."

"Jaha, var det bara fotograferingsdags?!"

Vackra vovvar!

Så fort jag kom hem blev det dusch, fix och sedan hämtade Gösta upp oss klockan 17:45 för vidare transport till Harmånger för att hälsa på Linda och Martin.
De har verkligen köpte ett fint hus! Vi har aldrig varit och hälsat på dem tidigare så det var trevligt att äntligen komma dit. De hade gjort tre stora smörgåstårtor och dessutom tre stora ananaspajer. Oj vad vi var mätta och belåtna efter all mat. Såklart såg vi också melodifestivalen och till min stora förskräckelse var Snälla Snälla Snälla ruggit nära att vinna men tack och lov så tog Marlena Ernman folkets 12:a och vann därmed, phu!

Vi stannade till klockan 00:00 då Gösta skjutsade hem oss. Jag satt vid datorn en timma innan jag kröp till kojs.

Inga kommentarer: