lördag, juni 20, 2009

Katarina och Jonas 20/6-2009

Det blev en mardrömsstart för brudparet på morgonen då de vaknade till hällregn och i ett strömlöst hus utan vatten. Bara att ändra planerna lite och åka till Henkes föräldrar för att kunna duscha av sig innan det var dags för att åka till frissan.

För vår del var det hyffsat lugnt. Vaknade vid 08:30, åt frukost och klädde sedan på oss och blev upphämtade av Lasse som tog med oss ut på Hällan för att sätta upp de sista grejerna på tältet och ställa upp björkar vid ingången. Vi skjutsade sedan hem Lasse och åkte själva upp i skogen och plockade Lupiner som vi sedan ställde upp i vaser på scen och ute i tältet. Åkte sedan ut med hundarna till Saltvik där de ska få vara hos Roland och Gunilla.

När detta var gjort var det hög tid för lunch så vi åkte ner på stan och lämnade festlokalsnyckeln till kocken och gjorde sedan ett besök på McDonalds innan det var dags att börja göra sig i ordning. Måla naglar, duscha, sminka sig och fixa håret å sist av allt klämma sig in i klänningen. Lagom till klockan 15:00 var vi färdiga att åka till kyrkan.

Det var soligt och fint när vi anlände och vi hann se en skymt av brudparet som höll på att fotograferas. När vi slutligen tagit plats i kyrkan och brudparet gjort entré ser vi hur regnet vräker ner utanför fönstret. Vilken tur!

Vigselakten var vacker och traditionsenlig med ett lite underhållande moment mitt i då Klara, Kattis och Jonas lilla dotter tyckte att det väl kunde bli lite action. Hon strosade runt lite bakom brudparet där de std på knä, tittade lite på Katarinas fina pärlor på klänningen och tog sedan en bestämt tag i dragkedjan på rycken och drog ner den. Farfar sprang fram och tog tag i Klara och Jonas fick dra upp dragkedjan igen. Som tur var hann Katarina ta tag i klänningen så den höll sig på plats. Blev glada skratt i kyrkan!!




Det regnade fortfarande när brudparet kom ut på kyrktrappen efter vigseln men ganska snart slutade det att regna och en vit Cadilack-cab rullade fram. Solen kom fram och brudparet åkte iväg medans gästerna började transportera sig mot Hällan som var dagens festlokal.


Från detta ögonblick försvann alla mörka måln på himmelen och solen lyste värmande. Traditionsenligt blev det mousserande vin att skåla i när brudparet anlände till Hällan och sedan skulle alla fotograferas. Ca en timma efter att brudparet anlänt så hade alla funnit sin plats vid bordet.




Middagen intogs med många väldigt duktiga talare och en hel del annorlunda inslag i form av sång, aktion och uppdragsutdelning inträffade under kvällens gång. Vid 21.30-22:00 nån gång så intogs bröllopstårtan och efter det så var det dags för brudparet att dansa brudvalsen. Ytterligare ett antal dansvänliga låtar spelades innan det senare på kvällen blev riktigt röjjigt på dansgolvet.



Vid 00:30-tiden blev det vickning med varmkorv och sedan fortsatte diskodansen fram tills brudparet avvek vid 01.30-tiden då började gästerna avvika och när det endast var ett 10-tal uthålliga festprissar kvar kände jag att jag var nöjd och promenerade hem. Gick och la mig direkt så jag kom väl i säng vid 02:30-tiden. Henke som var en av de sista blev kvar ytterligare en stund fram till strax före tre.

Inga kommentarer: