måndag, juni 08, 2009

Stick...

och viltträning

Dagen började med att vi tog en promenad i regnet för att liksom göra vår plikt, dvs rösta i Eu-valet.

Efter det tog jag med hundarna och åkte ut i skogen för att köra lite provträning för "småttingarna" River och Etta. Vi la upp ett prov med vilt och körde sedan igenom hundarna en och en. När Etta och River var klar fick även Humla köra vattenmarkeringar, söket och landmarkeringen. Ville kolla lite hur vilthanteringen var nu när vi inte kört nått vilt annat än på Tollingjaktproven då men då är det ju bara änder.

Huml fick en dubbel på vatten först och de löste hon såklart men med USLA avlämningar. Nu måste vi köra avlämningsträning på både vatten och land en tid.

Söket fick hon börja med ett skott och ett kast med kråka. Det skötte hon också helt OK. Kråkan kom in först sedan kom anden in och det tredje viltet hon hittade var en kanin. Efter det så försvann hon in i skogen där jag inte såg henne men därifrån kom det både en kråka och en tjäder (fint vilt när Jeanette är med :D ). Nu var jag så nöjd med hennes jobb att hon fick avsluta med en markering med kråka och även den kom in fint (men med usel avlämning). Bra nu vet jag än en gång att viltet inte är problemet så nu tränar vi avlämningar i sommar så tar vi nya tag till hösten. Tror också jag ska försöka träna lite lydnad för start i höst men vi får se...

När vi kom hem hade Humlas ena öga svält upp. Som en pingisboll var ögonlocken så hon måste fått sig ett rejätt bett. Svulnaden gick ner något på kvällen (se bild nedan) så jag hoppas att det går ner ytterligare till i morgon. Humla verkar inte ens märka att ögat är uppsvällt och inte verkar det klia eller göra ont heller.
Kvällen blev lugnt för jag fick ont i huvudet. Vi ringde och beställde pizza och så såg jag tv och fixade lite med hemsidan.

Inga kommentarer: