lördag, juni 13, 2009

På kurs med Bettinson

Japp, ingen rast och ingen ro... Bara att ta nya tag och stiga upp klockan 07:30, åt frukost, värmde soppa och packade mig in i bilen och åkte till Inigården i Söderhamn för att gå på kurs med Whalesarna Bettinson.

Det var en givande dag med hög disiplin, lite nya idéer och framförallt lite nya övningar. De hade delat in gruppen i två, En nybörjar/öppenklass grupp och en Öppen/elitklassgrupp men övningarna var snarlika. Jag är i vilket fall glad att jag gick utan hund för det är hårdatag med hundarna med mycket smällar på nosarna när hundarna pep eller inte gjorde som de skulle. Inte ett sätt som jag kommer att anamma men övningarna kommer jag definitivt att testa hemma när vi tränar tillsammans vi tillfälle.

Det var en övning med markeringar på linje, en övning som innebar att man kallade in hunden trots att den inte hittat nått och en markeringsövning över ett dike där man smugit ner en dummie i diket.

När dagen var slut åkte jag och handlade på Ica i Söderhamn innan jag åkte hem. Väl hemma gick jag ut med hundarna i skogen en promenad men de fick också ett tennisbollssök och båda var kanonduktiga. Myggen var också duktiga så när hundarna hämtat in tre bollar var så fick de söka tillsammans de sista 4 apporterna.

Tillbaka hemma gjorde vi middag, stekt lax med kokt potatis och skarpsås, Smaskens!

Vi hade ätit klart klockan 21 så då kastade jag mig i duschen och sen gici vi över till Roland och Gunilla för att grattulera Daniel som gått ut nian. Han kom inte hem förrän klockan 00:00 å fram till dess satt vi och pratade och drack lite vin. Blev en trevlig kväll som avslutades runt 01-tiden. Praktiskt när man kan ta med hundarna när man går bort så slapp de vara ensamma hemma.

Inga kommentarer: