fredag, juni 12, 2009

Norrköping ToR och lite till...

Steg upp samma tid som vilken vanlig arbetsdag som helst. Åt frukost, Henke gick med hundarna och sedan satte vi oss i bilen och styrde den mot Norrköping. Jag körde och vi stannade till Nyköping på ett nybyggt Max och käkade lunch vid 11-tiden. Hela tiden vräkte regnet ner och man kan inte annat än tycka synd och de uppklädda barn som tar sin examen idag.

Vi kom fram till Olssons bil vid 12-tiden men då var bilen inte där... De hade märkt att sommardäcken inte var så bra som de trodde så de hade kört bilen till en däckverkstad och satt på nya däck. För oss spelade det ingen roll för det var dags att gå en promenad med hundanra. Som tur var så fanns det en grusväg alldeles intill bilaffären som ledde ut på en åker så det var perfekt att kunna släppa hundarna där.

Vi fick sedan åka en gammal klassisk bil till verkstan och hämta bilen som vi var intresserad av. På så vis fick vi provköra den tillbaka till bilaffären och lite till... Allt verkade OK så vi hissade upp den och kollade på den under också. Upptäckte också att det var en CD växlare i bilen vilket nog inte affären hade upptäckt. När vi fick reservnyckeln visade det sig att batteriet var slut och eftersom man ibland måste koda om nycklar så ville vi att de skulle byta batteriet innan vi åkte. Detta tog ytterligare ett tag eftersom de inte hade nått sånt batteri men då passade vi än en gång på att gå med hundarna eftersom det äntligen var regnuppehåll. Nyckeln kom tillbaka och då parkerade vi den nya bilen utanför grindarna och satte oss sedan i gammelsaaben och körde ner till Linköping för att hälsa på Sven, Henriks morfar. först stannade vi dock till och köpte lite fikabröd för säkerhetsskull. Man vet aldrig om en 83-årig man har fikabröd hemma men det visade sig att han redan dukat upp med kaffe och bulla.

Efter ca en timma var det dags för oss att åka hemmåt. Klockan hade blivit 17 å vi hade ju en bit att köra. Stannade först till i Norrköping och hämtade nya Saaben samt tankade dem båda innan vi åkte vidare. Henke körde den nya och jag den gamla upp till Gävle Bro där vi stannade och käkade middag klockan 20. Därifrån körde jag den nya saaben men vi gjorde ut ytterligare ett stopp i Enågner där vi lastade ur vinterdäcken och hämtade släpvagnen. Passade också på att gå en promenad med hundarna och nu ville de rasa av sig ordentligt. Såklart regnade det även här, det regnade hela dagen oavsett var vi var. I Uppsla på vägen ner så var det dock sol en stund så pass att jag fick testa mina nya solbriller och de funkade till fullo.

När vi kom tillbaka till Hudiksvall vid 23-tiden körde Henke först upp släpvagnen på Håsta och jag körde hem och packade för morgondagens aktiviteter och började förbereda varsin räkmacka. En räksmörgås och ett glas vin sedan sov vi båda sött i soffan och vaknade som hastigast till klockan halvtvå men då gick vi upp och la oss i sängen istället.

Ja just ja, har ju inte berättat om bilen... Det är en Svart Saab 9-5 kombi Biopower. Chipptrimmad, Automat så nu har vi två 9-5:or....

Inga kommentarer: