torsdag, juni 25, 2009

Simma lugnt

Japp, full fart på jobbet och på lunchen gick vi och köpte goda baguetter som vi tog med oss till hamnen där vi intog dem i solen, härligt!!!

På vägen dit träffade jag Katarina och Birgitta som satt och åt lunch på en uteservering. Katarina berättade att de hade satt in pengarna de fått från gästerna på bröllopet och dagen efter hade någon hackat sig in på deras dator och fört över pengarna så de är borta. Händelsen är polisanmäld så vi får se hur det går, bara att hålla tummarna att de kan få tillbaka dem på nått vis.

Efter jobbet åkte vi hem och "kastade" ihop en kycklingsallad som vi intog i trädgården. Henke satte sedan igång att vaxa båten medans jag åkte iväg till Delångersån med hundarna. Det smällde rejällt från skyttebanan när vi gick genom skogen ner till vattnet. Neo var småskeptisk men vattnet drog mera. När jag väl var i båten så kunde såklart inte Neo bärga sig utan satte igång att simma. Han är väldigt stressad i början och gör allt för att komma åt årorna. Humla simmade en liten sväng med gick sedan upp på land. Den möjligheten finns inte enligt Neo... Jag rodde över mot andra sidan ån och ropade på Humla och eftersom jag då var ca 70 meter ut så kom hon såklart efter så vi fortsatte att i stilla mak ro bortåt för att se vad som dålde sig bakom kröken. Hundarna simmade hela tiden efter båten å Neo hade nu släppt fokus på årorna så det blev en lugn och skön roddtur som varade i ca 15-20 minuter. Inte en enda strandvila för hundarna på hela tiden så man inser ju vad de orkar. Inte verkade de särskilt tagna när vi kom tillbaka till stranden heller så de hade nog orkat mera...

När jag kom hem skulle Henke precis börja bottenmåla båten så jag passade på att vattna eken, rhododentron och de små fläckar där jag kompletteringssått gräs på nya tomten. Rensade också lite ogräs men sen kände jag att huvudvärken tog över så jag gick in och la mig framför tvn och såg slutet på Sprängaren och hela Paradiset. När Henke kom in blev det kaffe och bulla men sen hände det inte mera ikväll... Det roligaste är i alla fall att båten nu är klar för sjösättning, nu ska vi bara lasta i alla grejer innan vi "kastar" i den.

Inga kommentarer: