söndag, juni 14, 2009

Regn, regn och åter regn å så en paj

Vaknade strax före klockan 8 med huvudvärk och konstaterade att regnet vräkte ner. Idag bestämde jag mig för att ha en riktig slappar/återhämtningsdag utan några måsten, borden eller dåliga samveten...

Låg till klockan 12!!! eftersom jag hade sån himla huvudvärk när jag vaknade. Satt sedan vid datorn och knåpade ihop de senaste dagarnas händelser... samt såg en film på tv. Vid 15 tiden tog jag mig i kraken och satte på mig regnkläder och gick ut med hundarna på en promenad i skogen. Gick en runda vi inte gått på länge å det regnade inte såå mycket medans vi var ute så det var rätt skönt. När jag kom hem igen hamnade jag under filten och tittade på ytterligare en film på tv. Nån gång vid 5-6 tiden måste jag ha somnat och vaknade inte trots att telefonen ringde så Henke fick väcka mig. Var sååå trött!!!

Till middag grillade vi inomhus idag eftersom det regnade så mycket. Resten av kvällen fortsatte som den gjort hela dagen dvs under filten, framför tvn.

Här kommer förresten receptet på den fina och gida pajen som vår praktikant Maja bjöd på när hon slutade hos oss:

Livsgårdspaj

Pajdeg:
200g smör
5 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
½ dl socker
Blanda torrvarorna, smält smöret och häll i, tryck ut degen i en pajform och förgrädda i mitten av ugnen ca 15 min på 200 grader. Låt svalna.

Fyllning:
ca 7 dl creme fraiche (beror lite på storlek på form)
1 rågad msk vaniljsocker
2 dl florsocker
Rör ihop (inte för hårt för då blir creme fraichen lös) och häll på de kalla pajskalet. Om man vill kan man låta svälla ca 30 min ( men det kan vara nått mamma hittat på)

Dekoration/Toppen:
Koka upp 2 dl aprikosmarmelad med 1-2 msk vatten. Låt koka en kort stund.
Skiva och lägg på valfria frukt och bär (jag hade kiwi, banan, hallon och blåbär)
"Pytsa ut" marmeladen (medans den är varm) med en sked (gärna över frukten först så inte bananen blir brun) över alltihopa. Låt stå över natt

Inga kommentarer: