tisdag, augusti 11, 2009

Anita Norrblom dag 1

Japp, steg upp klockan 05:00, packade matsäck, åt frukost och rastade hundarna innan jag satte mig i bilen i riktining mot Enköping för två dagar med det Nordiska tollargänget hos Anita Norrblom.

I år var det vatten som stod på schemat och vi började med lite markerings/passivitets arbete vid vatten innan vi fortsatte med vattendirrigeringar. Redan på markeringarna på land märkte jag att Humla inte var taggad och när vi kom till vattnet så fick jag det hela bekräftat. Humla var väldigt låg och omotiverad. Så låg att jag blev orolig att nått är fel. Humla var ju låg redan under förra veckan när jag skulle testa lite lydnad men jag har inte sett henne låg i jaktsammanhang så det känder inte roligt. Vad kan det bero på?

Vi hade ett bra träningsväder men när vi skulle bryta för lunch så började det åska lite och sedan började det regna rejällt så vi fick söka skydd så gott det gick.
Efter lunch slutade det regna och så vi fortsatte vårt vattenarbete med markeringar genom vass å nu blev det än mera påtagligt att Humla inte var sig själv. Hon ville inte sitta vid min sida och inte ville hon apportera på mitt kommando heller utan stannade där jag placerade henne.

För att avsluta dagen så posistivt som möjligt för Humla och inte låta henne börja med massa dumheter så gjorde vi en riktig motivationsövning med markering med dummiekastare (runner på vatten) som hon fick hämta. Den första hämtade hon tveksamt men på den andra var motivationen högre och utan tvekan. Ingen svår övning således utan en ren motivationövning.

Ingen bra dag för mig och Humla således men de andra hundarna tycker jag har utvecklats mycket, särskilt de riktigt unga. Väldigt skojjigt att se!!!

Marie och Crille, Två gånger Johanna med Jing och Tico

Humla

Marja-Lisa och Rasa

Johanna och Tico

Elisabeth och Emil

Anita och Jing

Anita i båten

Emil

Tico
Efter träningen åkte vi till stugorna och jag skulle hämta en pizzalista på vägen men pizzerian hade slut menyer. Jag tog istället en bild av menyn och åkte tillbaka till stugan så att alla kunde beställa. När jag sedan skulle ringa blev det först ett samtal till Eniro som säkert varade i 10 minuter eftersom ingen visste vad pizzerian hette. När jag sedan ringde och beställde tog det säkert 10 minuter till innan de förstod vilka pizzer jag skull ha, herrejösses vad omständigt det var!!!
Alla fick i alla fall rätt pizza och vi satt ute vid campingmöblerna och åt och firade de övriga deltagarnas prestationer den senaste tiden och då främst vid Tollarspecialen.

Kvällen avslutades relativt tidigt vid 23-tiden och jag tror de flesta somnade tämligen ovaggade.

Inga kommentarer: