onsdag, augusti 12, 2009

Anita Norrblom dag 2

Dagen började klockan 06:00. Hundar skulle rastas, vi skulle äta frukost, göra matsäck, städa stugan och packa ihop innan vi skulle möta upp Anita klockan 09:00.

Dagen bjöd på fint behagligt träningsväder och träningen inleddes med lite tollingdiskusioner. Humla kändes piggare idag i alla fall under tollingen så det känder positivt. Hon tollade fint, var lugn och fin i gömslet och gav ifrån sig lite svaga pip vid markeringarna men det bortsåg jag från idag. Det prostiva var ju att vi märkte att hon ville idag. Hon gjorde genomgående ett bra jobb på både tolling och markering. Alla hade tollat klart lagom till lunch som intogs i strålande sol.

Johanna och Jing under övervakande av Anita

Ellisabeth och Emil
Elisabeth och Emil fokuserade på markering

Johanna och Tico med fokus på tollingdummiesarna

Efter lunch så stod det vattensök på schemat. Humla fick börja för att ge henne maximal retning så hon fick höra alla 13 dummiesar som kastades ut i vassen. Vi vände sedan och busade igång lite en stund innan vi gick tillbaka till vattnet och fick lyssna på lite skott vi vattenkanten. Skickade sedan Humla på sök och det fungerade utan problem. Hon använder sin nästa väl så hon tog in de dummiesar som fanns närmast land och nån på djupet också, totalt 7 stycken innan vi bröt.

När alla hundar hade gjort övningen så fick Humla gå i par med sista hund och ta in ytterligare några dummiear från söket och denna gång utan motivationskasten. De först gick bra, hon fick ett stopp men tog sig ur det och plockade in en fjärde dummie och då bröt vi.

Anina redo att skicka ut Bitti i vassöket

Idag blev altså en bättre dag men tyvärr blev det väl ingen pressning av Humla gränser då vi stället gjorde övningarna som motivation med tanke på dag 1.

Som vanligt var det en trevlig tillställning hos Anita och man blir ju såå motiverad. Nu bara måste jag stätta igång å träna, nått som jag inte gjort seriöst på säkert ett år men nu jäklar....

Klockan 16:45 började resan hemmåt å det gick nästan lika fort som ner fast GPS:en visade mig på en annan sämre väg. Anlände hemma ca 19:15 å då hade Henke middagen kvar så jag käkade, packade upp och surfade lite innan det var dags att krypa till kojs. Jobb väntar ju i morgon..

Inga kommentarer: