söndag, augusti 09, 2009

Facit i hand

Nja, så här med fasigt i hand så kanske det inte var en så strålande idé att starta ändå... Men men har man betalat så har man så då kan man lika gärna starta. Har ju inte tävlat sedan de nya reglerna och aldrig i Elitklass så det för min del var det bra. Min tanke innan starten var att rent kunskapsmässigt så skulle Humla kunna ta ett 1:a pris medan Neo inte skulle kunna kamma hem bättre än ett 2:a pris. Men, det var före den varma veckan då vi inte kunde träna nått vidare och innan de blev 28 grader varmt och sol. Mina hundar jobbar inte koncentrationsmässigt bra med värme när de är i dålig fysisk kondis.

Ja, resultaten får väl tala för sig själv. Är nöjd med att Humla satt på platssittningen, hon brukar lägga sig. Är också nöjd med att Neo både satt och låg trots skotten i skogen. Han tittade lite i riktning mot skotten men annars brydde han sig inte. Att Humla sen reste sig när jag stod brevid henne är väl orutin och att Neo reste sig hänger samman med att jag inte kunde reglerna och därför ställde mig vid hunden tills provledaren sa till om att gå 3 m bakom hundarna. När jag då "vips" vände och gick så reste sig Neo å det bekommer mig inte heller...

Fria följet var dåligt på båda hundarna men värst med Neo. Neo var nosig på grejer vilket han inte brukar vara men han har aldrig tävlat med spån på banan så "What a hell". Seg var han och Neo ska vara taggad när han ska göra bra resultat... Humla var också seg varav resultatet å det märktes ju mest i fjärren då hon inte rörde en fena. Apporteringen har det ju blivit nått med så det förklarar resultatet på det. Hon gick på mitt kommando och kastade sig sedan i backen som om hon gjort nått riktigt fel, kröp sedan tillbaka men gick ut vid nästa kommando. Såg beklämmande ut men inget som oroar mig så väldig.

Man kan inte lyckas utan träning i medelhavsvärme och det är väl tur. Nu är det bara att bestämma mig om jag ska träna och tävla lydnad eller om jag helt enkelt ska skita i det... Vi får se...

Måste bara citera domaren som jag träffat för några år sedan på klubben. Efter Neos fria följe säger han: "- Hur vore det om ni var på samma plan?", Å efter programmet säger han: "-Men vad har du gjort med hunden, han brukar ju gå skitbra när ni tränat?" Efter Humlas program sedan så säger han "- Hörru, hur vore det med mer hundträning och mindre solning?" Haha, han är allt bra skojjig Evert!!!

Efter tävlingen vilade jag och hundarna för att jag sen skulle ta nya tag och gå ut och käka på kvällen. En god och trevlig middag blev det i härlig ljum sommarkväll.

Inga kommentarer: