fredag, augusti 07, 2009

Hemmåt och dirrigeringsträning

Vaknade vid 08:30 och gick en svång med hundarna. Före frukost kom sedan räddningstjänsten och fyllde på cipaxtanken så nu är vattnet inkopplat så att det går att diska och gå på toa igen.

Efter frukost gick vi en promenad runt byn, ca 6 km men i den värme som råder så var både vi och hundarna rejällt svettiga när vi kom tillbaka. Hundarna fick bada i bäcken och sedan duschade vi av dem i trädgårdsslangen innan de fick gå in och vila en stund. Då passade vi på att ta oss ett dopp i poolen. Det var nog det skönaste badet hittills.

Efter det välbehövliga svalkande badet så fikade vi lite innan jag och Birgitta la oss att sola lite och karlarna åkte fyrhjuling upp till källan för att kolla till den lite och för att kontroller tänkbara vattentillgångar för en ny brunn.

Solen försvann efter en stund bakom måln så när Henke och Lasse kom tillbaka gick vi in och åt lunch och sedan packade vi oss iväg hemmåt. Även Lasse och Birgitta skulle göra en vända till stan så det packade också ihop.

Direkt när vi kom hem tog jag på långbyxor och åkte ut till kaffebänan för att möta upp Helena och Melker som skulle träna lite hund. Idag stod vattendirigering på programmet och det passade mig bra. Melker körde dryga 100-meters markeringar vid kaffebönan medan jag körde en 70 meters markering och sedan en dirrigering till samma plats. Humla skötte sig superbra och var:
1. Helt tyst
2. Lyssnade bra på signaler
3. Lämnade av i hand utan att skaka sig.

När vi var klar här åkte vi vidare till båten. Helena rodde ut och la ut 4 dummiesar på andra sidan. Vi gick sedan upp och hämtade Melker som sedan fick skicka Noomi en gång över viken efter ett skott. humla fick under tiden sitta uppbunden och se på.

När jag sedan skulle skicka Humla simmade hon lite osäkert men tog sig över rätt snabbt. Dock kom hon till vänster och jag släppte henne för långt så hon försvann i vassen och sedan upp på land. Fick därför kalla tillbaka henne tom och tills jag såg henne och sedan dirrigeringa henne till höger och ut. Det funkade mycket bättre än jag hade trott så jag är nöjd med att hon klarade det hela och tog mina tecken bra.Även denna gång avlämningar i hand utan skak trots att jag stod ca 15 meter från där hon steg upp. Härligt.

Nu fick Melker iväg och skönt ett skott och då stack humla åt det hållet när hon kommit ut på vattnet. Kallade tillbaka henne och skickade mera noggrannt. Osäkert simmade hin över viken och även denne gång hamnade hon för mycket till vänster så det blev mycket blåsande och dirrigerande för att vara mig men hon tog tecknena bra tycker jag så det bllev en bra träning.

Stack sedan en sväng förbi klubben och testade om Humla kunde hopp/apport. Hopp kunde hon men av nån anledning tog hon inte heller träapporten så vi får se om jag startar i morgon över huvud taget...

När jag kom hem hade Henke handlat så jag duschade och sedan åt vi tacdo. Blev en mycket lugn kväll framför tvn.

Inga kommentarer: