tisdag, augusti 25, 2009

Ny vecka, nya kantareller...

Japp, så var det en ny arbetsveckan som väl inte bjuder på nått alldeles ovanligt. Jobbade på med diverse innan vi slutligen åkte hem vid 16:30. Då stannade vi till och handlade lite och sedan åkte vi hem och Henke stack ut för att springa och jag stack upp med hundarna i skogen för att de skulle få röjja av sig och jag passade på att kolla efter kantaller nu när det kommit regn. Mycket riktigt så hade det poppat upp nya svampar på de plater som jag tidigare plockat rent. Plockade ca 2-3 liter innan jag begav mig hemmåt.

Henke hade då hunnit klippa gräset och Lasse hade kommit för att kolla på vår styrenhet till fjärrvärmen som helt plötsligt dött i gårkväll. Det fixade han snabbt och lätt så han fick kolla att den gamla styrenheten var bortkopplat så att vi kan spackla igen den och sedan fick han även montera bort vår ringklocka som låter så illa. Nu ska vi köpa en ny trådlös variant istället.

Det blev en sen middag idag men gott blev det, renskav med bacon och nyplockade kantareller. Blev så pass mycket att vi även kunde frysa in ett kilo kantareller också.

På kvällen snackade jag med Helena och mamma så länge att det bara var till att gå och lägga sig när telefonorgien var över...

Inga kommentarer: