söndag, augusti 02, 2009

Målat inomhus

Japp, precis som rubriken förtäljer så har jag målat invändigt idag, eller invändigt ute i lekstugan/hundhuset. Hade sedan tidigare grundoljat invändigt och igår grundade jag ju alla väggar och taket och idag så målade jag första varvet med färg. Jag tar ju vad jag har hemma så kortväggarna och taket blev vitt och långsidorna blev Kaffe-latte! Köpte mörkbrun olja till verandan så även den blev målad idag...
Henke skruvade fast de vitmålade knutarna så nu är stugan färdig utvändig sånär som på att hängrännorna ska upp och sedan måste vi ju göra en hundlucka och en luftventil också såklart...

Efter att jag duschat åkte vi till Martin och Linda i Harmånger för att grattulera dem till sin nyfödda son. De bor så fantastiskt vackert med stora ägor och alldeles invid en sjö. Det visade sig att martin skjutit en Kaja på förmiddagen så det passade ju perfekt att Humla gick apportera lite när vi ändå var där. Först blev hon nog lite överrumplat av kajan som låg på klippt gräsmatta vid tomtgränsen men jag skickade om och då kom kajan in med ett fint grepp. Sedan kunde hon helt enkelt inte släppa den, hon para skulle ha den. Hon fick apportera den några gånger men sen la jag bort den vid bilen eftersom jag skulle få ta med den hem. Hela tiden hämtade den så till sist fick jag lägga den på taket.

Klockan 18:30 kom vi hem och jag bytte om till målarkläder igen och gick ut och målade sista varvet invändigt. Nu är det målat tre varv + oljat så det får räcka. Lekstugan är färdigmålad, men mattan ska läggas in innan det är helt klart.
Eftersom jag tinat en trut så testade jag Humla på tomten. Hon tig den direkt med så fint grepp och med riktigt fina avlämningar så jag frös in den inge. Ingen idé att traggla när allt verkar funka perfekt.

Avslutade utekvällen med att grilla och smörstega gårdagens kantarettskörd samt titta på tv.

Inga kommentarer: