onsdag, augusti 19, 2009

En riktigt bra träning

Idag efter jobbet, precis när det börjat regna så åkte vi ut i skogen för lite seriös träning. Jag hade bestämt mig för att göra motivation men samtidigt inte enkelt. Pistolen togs med som motivationshöjande redskap sedan åkte det med en kråka och en trut också.

Humla fick börja med en svår dubbelmarkering i vass med dummies och skott. Markeringarna var ca 50-60m och stor del fick hon springa genom blöt vass för att sedan simma ut och hämta markeringarna som låg i lite glesare vass. Humla gjorde ett kanonjobb och båda markeringarna kom in i hand utan några som helst problem. SNYGGT!

Sedan fick hon gå till ett sök som lagts ut av Sandra tidigare. Tre skott sköts och sedan fick hon hämta in 4 stycken. Humla hade fin vilja även om den 4:e var något segare.

Humlas träning avslutades med en dubbelmarkering med vilt men det blev 2 enkelmarkeringar då skotten tog slut och vi var tvungna att ladda om. Hon sökte fint i lite bökig stenig terräng. Upptagen var jättefina att se och lika så greppet. Härligt. Enda minuset var lite pip men det får jag leva med just nu. Känns hon lika bra vid nästa träning så ska jag dock ta tag i det redan då.

Etta körde sedan lite markeringar med vilt och sedan grattis lika så. Vi tog en liten pause och sen fick grattis ta söket. Hon lämnade 2 dummiesar så de skickade jag Humla på. Denna gång från ett helt annat håll. Det gick togfort så var båda inne.

Etta blev väldigt låg på slutet så Helena ville inte köra nått mera så Humla fick avsluta med en dubbelmarkering med vilt vilket hon tog in bara fint. Härligt, en riktigt skojjig träning med tanke på Humla prestation, äntligen!

Inga kommentarer: