torsdag, oktober 15, 2009

Älgjakt=Övertid

Japp, Älgjakt har det varit hela veckan men idag var den dag då jag skulle ha jouren på cesiummätningarna. Under älggjakten erbjuder vi gratis mätningar (liksom resten av året också på diverse livsmedel som svamp, bär, fisk och annat vilt) men det blir lite intensivare än vanligt just under äljakten. Nu har proverna minskar enormt på senare år. Halterna är inte längre lika höga så färre och färre prover kommer in för vart år som går.

Hur som helst så blev det en sväng upp till Hassela på förmiddagen för inspektion på hasselamacken och lite andra småärenden tillsammans med Kenneth. På lunchen var jag hem till hundarna och på eftermiddagen blev det som rubriken förtäljer lite cesiumprover.

Eftersom jag började klockan 07:00 så hade jag full dag kl 16 så det blev 1,5 timmars övertid idag.

Efter jobbet så hämtade jag kamerans om varit in för en lite check. Verkar som om det är fotografen i huvudsak som det hänger på när bilderna blir suddiga. Kan det verkligen stämma, har jag svårt att tro...

Nästa stopp blev en sväng till Kjelles för att titta om de hade några tänkbara växter att plantera vid hundgården men där gick jag lite halvbet. De skulle återkomma i morgon så får vi väl se.

Väl hemma så hade Henke precis rastat hundarna så idag struntade jag i kvällsprojekt... Blev matlagning och sedan tv och lite SSRK jobb men annars en ledig kväll från 19:30...

Inga kommentarer: