söndag, oktober 11, 2009

Workingtest

Idag var det dags för SSRK Gävleborgsavdelningens klubbmästerskap som arrangerades av oss i Hälsingland. KM arrangeras som ett Workingtest med 3 klasser. Idag var det premiär för mig och Humla i Ökl.

Det var kallt och frostigt i början av dagen -4 grader när jag steg upp klockan 08:00. Å det påverkade helt klart vittringsförhållanderna för det var svårt. Jag tyckte Humla skötte sig OK trots allt, hon slutade ju löpa igår å även om jag inte upplever att hon är påverkad av löp så tror jag att humöret ändå spelar ett spratt ibland.

Jag ville börja med markering men kön var så lång där att jag istället tog en dirrigering vilket inte var riktigt klockrent. Hon var väldigt seg och svår att övertyga men dummiesen kom in efter en seg inledning. Vi fick 12p på den stationen.

Gick vidare till en station med 2 Bumperboykastare. Dubbelmarkering i grästuveområde med mycket dåliga vittringsförhållanden i frosten. Humla kom direkt till rätt område men var omotiverad men med mitt stöd sökte hon så båda kom in och avlämnades fint. Här fick vi 14p.

Ny dirrigeringsstation som gick bra, ett skick, ett stopp och ett vänstertecken sen var dummiesen bärgad. Gav oss 18p

Nu var kön lång på grannstation så jag gick till söket, svagheten när Humla inte är riktigt motiverad. Att skicka henne ca 30meter till ett sökområde som var ca 25-25m blir konstigt för mig som har problem med självständigheten på söket. Måste ju dirrigera trots att jag inte vet vart dummiesarna ligger. Hon fick bara in en av de 3 men fick i alla fall 5p. Å vi var inte ensamma. många 0:or och 5 p på den stationen.

Avslutade med en markeringsstation över ett krön där dummiesen dessutom hamnade på andra sidan en vattensamling. Hon gick ut bra men av nån anledning tog hon inte dummiesen direkt utan jag fick ge ett kommando vilket naturligtvis drog ner poängen till 17p

Vi slutade 5 i Ökl med 66p. Hela resultatlistan hittar man här

På vägen hem stannade vi till i Norrbo och beställde lax och sedan när vi kom hem sammanställde jag resultatet och publicerade det på hemsidan. Så snart det var gjort blev det matlagning och i ärlighetens namn var det väl Henke som gjorde det mesta, jag bara stekte köttfärsen. Gott var det hur som helst och sedn skulle resultatlistan rättas då jag råkat sortera den lite tokigt i all hast. Uppdatera min egen hemsida så får jag ta tag i bokföringen nån annan dag. Pust!

Wallander (en udda brittiskt kriminaldrama) stod som underhållning ikväll

Inga kommentarer: