tisdag, oktober 27, 2009

Anorlunda viltträning

Eftersom det var fint väder och viltet fortfarande var tinat och kvar så tog jag med kaninen och truten opå lunchpromenaden även idag. Humla fick söka viltet i ett snårigt område samt i ett lättspringet område så det blev 4 apporteringar innan vi skulle ge oss. Neo fick samma övning men med tennisbollar.

Precis när vi var färdiga kom Roland med Ginny och Kokki så de fick och hämta en gång. Avslutade med att kasta in truten i ett snårområde som Humla inte gärna ville in i men truten lockade så in kom hon till sist.

Nu måste vilten kasseras. Kaninen är helt körd och trutens vingar är helt knäckta.

Efter jobbet gick jag en promenad med hundarna i mörkret på golfbanan medans Henke grävde en "ränna" fram till hundhuset. Vi ska dra dit el så att vi kan få lite belysning på den sidan av tomten men också för att så småningom kunna ha lite värme i stugan.

När jag hade gått min runda och gick på vägen tillbaka hemmåt så hittade hundarna nått mitt ute i vägen. Nosade på nått och när jag gick fram såg jag att det var en död ekorre. Såklart kunde ju inte Humla lämna den så hon fick bära med sig den på promenaden. Stolt som en tupp spatserade hon med ekorren i munnen i nära 1km då sa jag åt henne att lämna den. Vi kom in i bostadsområdet och då vet man ju aldrig vad barnen man möter tycker om att Humla har en gullig liten ekorre i munnen. Annorlunda men trevlig "viltträning"

Väl hemma så blev det fog kycklingmiddag och sedan lite tv innan vi knoppade in

Inga kommentarer: