lördag, oktober 17, 2009

Kött i höst

Steg upp klockan 07:00, samtidigt som Henke åkte iväg för att delta i Tjurruset (http://www.tjurruset.se/). Jag åt frukost, gick en snabbis med hundarna och åkte sedan till Håsta för vidare transport ut till Rogsta och Stig där vi skulle hämta kött.

Hemma hos Stig renskar vi allt kött som fortfarande satt på ben/revben. Allt de köttet maldes till köttfärs så vi tog inte vara på nått kött för att koka fond eller liknande. Det blev 60kg köttfärs totalt och hund mycket köttbitar det blev det vet jag inte riktigt men kanske runt 40kg... Vi var klar hos Stig runt 11. Vi körde tillbaka till stan och åt lunch och då anslöt också Jonas och Klara.

Hemma hos Lasse och Birgitta förpackade vi sedan allt köttfärs och delade övrigt kött och skivade vissa bitar. Detta tog fram till 14:30. Då åkte Jonas och jag hem för att frysa in våra delar att köttet och jag stack sedan upp i skogen med hundarna. Försökte hitta täcket som Neo tappat tigade men lyckades inte. Hundarna fick också ett svårt tennisbollssök. Inte särskilt stort men snårigt med många gränser att jobba sig igen. Neo har inga problem med gränser och plöjer genom allt och noterar inte ens att terrängen ändras. Humla är känsligare och jobbade betydligt långsammare men hittade ändå fler av bollarna. Jag skickade dem bägge och Neo kom in med tre och Humla fick in fyra å då var det ändå Neo som började och fick ett litet försprång.

Testade kameran lite i det dunkla ljuset. Här kommer några bilder...






När hundarna var nöjda åkte jag tillbaka till Håsta, duschade och sedan åt vi pizza och såg tv fram till klockan 23:45 då jag promenerade hem med hundarna i mörkret. Kollade lite dator och precis när jag lagt mig kom Henke.

De hade gått bra för honom, hade varit jobbigt men tiden tycker jag lät bra 1:06 när man springer 1 mil i riktig skitterräng

Inga kommentarer: