torsdag, februari 04, 2010

Att bli pensionär

Idag hade vi en massa skojigheter för Gudrun som går i pension hos oss. Det började redan klockan 10 då det hade fingerats ett klagomålsärende att fåglar hade frusit fast i isen vid Lillfjärden. Mats lurade med Gudrun till platsen där hon likt en pensionär fick mata fåglarna med gammalt bröd. Kicki tog sedan med henne till bussen så fick hon åka statslinjen tillsammans med statsarkitekt Mats Gradh som berättade om Hudiksvall, byggnationer och byggnader längst vägen.

Klockan hade då hunnit bli lunch och så vi bjöd på pensionärslunch, ärtsoppa och ostsmörgås i fikarummet.

En stund efter lunch var det så dags för henne att följa med Eva till biblioteket för en stunds genomläsning av dagstidningar och fick hon med småpengar gå och köpa en korv på stan och sitta och äta den på en bänk i gallerian. Som pensionärerna fick hon sitta och iakta och prata med folk en stund före fikat. Efter fikat fick hon i lugn och ro städa ut det hon hann i sitt rum
Klockan 18 hämtades hon sedan upp å så hade vi alla klätt oss i prickiga klänningar. En händelse för 10 år sedan när jag och Gudrun placerade ut radondosor i lägenheter hos en synskadad tant ledde till att hon ringde till polisen och anmälde två kvinnor i prickiga klänningar från miljöpartiet som hade varit in i hennes lägenhet. Tanterna var jag och Gudrun och vid den tiden hade både hon och jag mörkblå duffel som uppfattades som prickiga klänningar av tanten. Hur som helst så hade vi gjort i ordning spansk afton på Golfrestaurangen eftersom Gudrun som pensionär nu planerat att åka ner en månad/år till Spanien för att spela golf.
Här har ni bevis på att det är kul med bingo!!!
Å fina vinster får man också...
Å som pensionär får man presenter så klart...
Sen avslutades kvällen med en golftävling
Jättegod spansk tapas bjöds det på och sedan hade vi arrangerat pensionärsbingo där Gudrun hela tiden vann. Vi hade alla slagit in varsin sak som hon sedan fick gissa vem de kom från. lev en himnla skojig grej då det berättades många roliga historier från året.

Snön vräkte ner ute å det hade kommit hela 2,5 dm snö under dagen. Det är så ENORMT med snö ute nu så det går inte att föreställa sig om man inte ser det. Det officiella snödjupet en 5:e mesta i Sverige med hela 90cm!!!

Festen avslutades i alla fall klockan 01:00 då jag och Helena blev hemskjutsade till oss. Snackade en stund innan vi kröp till kojs.

Inga kommentarer: