fredag, augusti 20, 2010

Dirrigeringsträning

Hög tid att börja utmana lite i träningen när det gäller Humla nu. Få se om jag kommer med på nått prov i höst, i nuläget är jag bara anmäld till ett och vårt efter prov har över 100 anmälda hundar/dag så eftersom jag ska jobba som funktionär så struntar jag i att anmäla mig.

Hur som helst så började dagen med träning i källaren på jobbet. Var på plats redan klockan 06:45 så jag var klar strax före 07:30 och sedan väntade en skön dusch. Uppe på jobbet startade jag datorn och skulle gå och dricka lite vatten men då noterade jag att alla, ALLA!!! koppar var enormt ofräscha å inte har vi nån diskmaskin att tillgå så jag rengjorde alla koppar med Swinto istället. OJ vilken skillnad det blev!!!

Hur som helst så skrev jag ut posten från mailen, hämtade snigelposten och stämplade in den. Kollade igenom budgeten och sedan var det dags för fika.

Efter fikade var det träff med Vice ekonomichefen inför budgetprognosen för 2011. Vilken HIMLA BRA kontakt vi har på ekonomikontoret. Känner mig helt förvirrad bland ekonomer men Sten han kan han!!! Undrar hur detta jobb skulle gått om det inte vore för honom?

På lunchen gick vi ut och käkade på Thaien med Ulrica. Usch! Det är såå tråkigt att hon ska sluta, känns inte alls bra! Har full förståelse för att hon sagt upp sig då hon ska ha barn nu och sedan fått jobb på hemmaplan men det känns trist att hon kommer att försvinna. Hon är en enorm resurs på jobbet och dessutom en härligt hundkompis! Blir riktigt rörd när jag tänker på att hon försvinner om en dryg vecka.

På eftermiddagen förberedde vi oss lite inför kommande revision av vår verksamhet som kommer att utföras av livsmedelsverket. Tog hela eftermiddagen men känns i alla fall i nuläget bra.

Efter jobbet åkte vi och handlade lite och sedan stack jag iväg för att träna lite med Humla. Neo har varit sliten i kroppen de senaste dagarna så han fick gå en koppelpromenad med Henke istället. Jag och Humla åkte till Kaffebönan för att träna lite dirrigering i vatten.

Hmmm säger jag bara. Började med att lägga ut några dummiesar efter vägen mycket synligt för Humla. Kastade sedan över en på ett smalt ställa på tjärnen. Gick tillbaka till Humla och skickade henne sedan som en dirrigering vilket gick fint. Ett stopp vid strandkanten med sedan ut i vattnet gick det fint.

Skulle sedan skicka henne åt ett annat håll där vi lagt ut dummisar på promenaden men då sket det sig hela tiden. Gjorde om några gånger, gick tillbaka till platsen och kastade en till dummie men det krånglade i alla fall även om hon till sist klarade det. Var ingen lång dirrigering, max 50 meter men ställde till det väldigt. Gick vidare och skickade rakt över tjärnen, då gick det bättre. Gick vidare och skickade LITE snett över tjärnen och även denna gång gick det bra.

Humla på andra sidan tjärnen

Ser ni henne...?

Nu då? Här är hon...

Vid en annan dirrigering...

... avlämningarna sitter som smäck!!!!

Fortsatte promenaden och gjorde ibland strandhugg. Skickade Humla på ett kommando ut i vattnet och kastare en dummie över skallen på henne när hon närmade sig kanten. Detta i syfte att få bort hennes stopp vid vattenkanten.

Kastade då och då ÖVER nån dummie när vi kom till andra ändan av tjärnen som är rätt smal i ändarna. GIck vidare och skickade henne snett på dessa och nu var det hopp i vattnet utan att tveka. Alla avlämningar idag var dessutom fantastiskt fina.

Sista skicket bärjade hon springa efter strandkanten på. Med ett NEJ stoppade jag henne, kallade tillbaka henne och skickade om och då gick hon spikrakt och hoppade i. Härligt, nu slutade vi och avslutade dagens träning med två landdirrigeringar till dummiesar som jag lagt ut från början. De gick kanon med undantag från att hon stannar och frågar var 30m. Mina kommandon tar hon dock bra men onädiga frånor tycker jag så vi tränar vidare.

Efter träningen åkte jag till SSRK-båten å där var det röjt så man knappt hittade stigen. Gick en runga bara för att reka läget och åkte sedan hem.

Hemma var det hög tid att städa så eftersom Henke fixade maten så dammtorkade jag, Henke hade dammsugit igår. Hann NÄSTAN hela nervåningen innan maten var klar. Henke grillade så det blev en god middag och efter middagen städade vi på övrevåningen. Härligt! Nu återstår bara att torka golven vilket jag ska göra i morgonbitti.

Det som var kvar av kvällen spenderades vid datorn, framför tvn.

Inga kommentarer: