torsdag, augusti 12, 2010

Hamnbyte

Steg upp som vanligt vid 09-tiden och gick en sväng till stranden. Frukost och efter frukost så tog vi oss en rejäll promenad runt ön. Tar ganska prick en timma men idag tog det lite längre. När vi kom till Klubbviken konstaterade vi att det var helt tomt så vi beslutade oss för att lämna Berghamn till förmån för Klubbviken när vi kom tillbaka. Hundarna badade i tjärnen på ön och sedan på den stora stranden i Klubbviken. Här var också jag i och promenerade men blev ju inget dopp....

Fortsatte sedan promenaden och då dök det helt plötsligt upp kantareller så det passade jag på att plockan. Under tiden hör Henke hur det knakar till i skogen, hundarna sticker som skållade troll och Henke ropar, Pipan!!! Det var såklart försent, inte sjutton kom hundarna nu, de var borta. Humla skallar och med tanke på knaket tror jag inte att det kan vara något annat än en älg. Skymptar till hundarna ett par gånger men ser ingen älg. Hundarna är dock tillbaka efter ett par minuter.

Väl tillbaka i Berghamn packade vi in oss och körde till Klubbviken. Det var helt stilla på havet så idag kanske man skulle varit ute och kört lite mera men nu blev det inte så. Helt själva var vi i alla fall i Klubbviken och vi började med att duka upp lunch. Sill och potatis och nubbesallad på kavring stod på menyn idag. Såklart med öl och nubbe till...

På eftermiddagen kom ytterligare en båt med en ensam karl. Han hade inget emot hundar så de fick fortsätta vara lösa. Neo var dock mest i båten eftersom han inte kan hoppa ut själv, Humla däremot gick emellan båten och bryggan där vi satt och myste. Blåste också upp gummibåten och rodde runt lite. Såklart var vi på stranden en stund också å då badade hundarna desto mera. Lät dem simma mellan stranden och båtbryggan några vänder så att de fick ytterligare lite motion.






Henke blev riktigt dålig på kvällen. Han var iland och grillade köttet och Haloomin medans jag fixade potatis och stekte kantareller i båten. Efter maten däckade Henke som var kokhet. Jag blev sittande själv och satt och lekte lite med kortleken. Gick också en sväng ut på klipporna där jag och hundarna satt och såg på solnedgången.





Klockan 22 såg jag nyheterna på tv å sedan gick jag och la mig nån gång strax efter 23.

Inga kommentarer: