måndag, augusti 02, 2010

Hundträning och jobbigt beslut

Idag steg jag upp klockan 08:00 för att åka in till jobbet. Blev dock inte förrän vid 11 som jag åkte in. På jobbet blev det en massa hundsnack för både Helena och Ulrica var tillbaka efter semestern och jag har ju ställts inför ett besvärligt problem. Hade bokat en valp och såg fram emot att hämta den om ca 4 veckor. Nu visade det sig att nästan halva kullen hade navelbråck så hur skulle jag göra nu. En fri hund skulle jag få men det känns ändå inte helt bra med tanka på mina drömmar om att få en tik som jag så småningom ska kunna avla på.

Blev kvar på jobbet fram till klockan 14 å sedan åkte jag hem och vi fäste vindskydden på hundgården. Det som saknas nu är att jag måste bygga ut väggen på hundhuset en knapp meter både frammåt och bakåt eftersom taket på huset är lägre än hungården så att det går inte att fästa sektionerna mot huset i nuläget.

På eftermiddagen idag meddelade jag också att jag tackar nej till den valp som jag tror så mycket på. Tror att det kommer att bli kanonhundar arbetsmässigt men känner mig tveksam på möjligheten till avel på den å därav mitt beslut. Känns tungt för mig men säkerligen bra mycket tyngre för uppfödaren till denna kull.

Efter detta käkade vi lite lunch och sedan åkte jag iväg till Helena lite senare för att träna hund. Träffade Zandra på fina marker i Njutånger. Hon hade redan lagt ut ett viltsök och några dirrigeringar å sedan körde vi lååånga markeringar med Bumperboy. Humla är helt klart seg och påverkad så jag fortsätter att vänta på löpet och att anmäla på något prov som hon är nu är verkligen inte aktuellt.

Efter träningen åkte jag hem och vi grillade lite smaskiga tigerräkor, kyckling och gjorde lite krustader som vi kökade som middag/kvällssnacks.

1 kommentar:

Åsa, Piper & Knyst sa...

Nämen usch vad tråkigt:(
vet att du sett fram emot detta ;)
Kram